Ian 28, 2023, 06:10

PNL îi strică vacanţa lui Iohannis: liberalii votează împotriva majorării salariului Preşedintelui

iohannis la pnl

Liderii PNL, reuniţi în şedinţa Biroului Politic, au anunţat că partidul se opune majorării salariilor demnitarilor, urmând să voteze în Parlament pentru respingerea ordonanţei prin care au fost majorate lefurile a 48 de demnitari.

Primvicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că „este un carusel al propunerilor populiste care dă drumul la cheltuieli care nu pot fi suportate de buget”. Orban a admis că demnitarii români sunt plătiţi prost, dar că trebuie mai întâi mărite salariile din administraţia publică locală, apoi din cea centrală.

Liderul PNL a calificat anunţul făcut de Ponta despre donarea salariului mărit drept „parşivenie”: „după ce într-un mod nesimţit ţi-ai mărit salariul, să vii să spui că donezi, e o dovadă de parşivenie”.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat că majorarea salariilor demnitarilor este „oribilă”.

„Vreau să vă spun că atunci cînd s-au dat acele pensii nesimţite eu nu mai eram în Parlament, dar dacă aş fi fost votam împotrivă. Socotesc că suntem destul de bine plătiţi ca să nu ne majorăm dincolo de nevoi indemnizaţiile”, a spus Quintus

Klaus Iohannis a anunţat că susţine majorarea salariilor celor 48 de demnitari chiar înainte ca ordonanţa să fie adoptată în şedinţa de Guvern.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares