Feb 4, 2023, 21:43

PNL îl acuză pe Cioloş că e PSD-ist

dragnea si ciolos

Primvicepreşedintele PNL Ludovic Orban i-a reproşat, luni, premierului Dacian Cioloş, în plenul Camerei Deputaţilor, că refuzând să susţină alegerea primarilor în două tururi nu face altceva decât să avantajeze PSD.

”Nu vom avea alegeri locale corecte, domnule prim-ministru, dacă nu veţi înţelege realitatea de la firul ierbii, care vă spune foarte clar că dacă lăsaţi lucrurile aşa nu faceţi decât să avantajaţi PSD în alegerile locale”, i-a reproşat liberalul premierului pe un ton ridicat, în finalul discursului.

Ludovic Orban a mai susţinut că Guvernul Cioloş nu poate organiza alegeri corecte atât timp cât menţine în funcţiile publice oamenii numiţi de PSD.

‘Trebuie să organizaţi alegeri corecte, dumneavoastră şi membrii cabinetului dumneavoastră nu sunteţi membri PSD, dar aveţi sub dumneavoastră secretari de stat, secretari generali, secretari generali adjuncţi, directori generali de ministere, prefecţi, şefi de deconcentrate care sunt membri ai PSD şi au fost puşi în funcţie în perioada guvernării PSD. Nu puteţi asigura alegeri corecte cât timp îi veţi menţine în funcţii pe ei. De la poştaş până la şef de post, de la director de şcoală, până la agenţi sanitari veterinari fac campanie PSD. Şefii de post s-au transformat în agenţi electorali, directorii de şcoli, asemenea. Cum vreţi să organizaţi alegeri corecte atâta timp cât oamni care ocupă funcţii publice sunt puşi de PSD şi fac pe faţă campania pentru PSD şi nimeni nu le dă peste degete?”, a spus liberalul, de la tribuna Parlamentului.

„Eu personal, ca prim-ministru, înțeleg așteptările cetățenilor care doresc revenirea la alegeri în două tururi. Eu, în calitate de prim-ministru și ca om de stat, consider că trebuie să țin Guvernul departe de dispute politice în apropierea campaniei electorale, dacă vreau să duc mandatul până la capăt și să duc la îndeplinire promisiunile din programul de guvernare”, a replicat Dacian Cioloș, în plenul Camerei Deputaților.

El a arătat că o discuție reală în Parlament pe subiectul proiectelor de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin ar fi o dovadă de respect față de cetățenii care doresc acest lucru.

„Cred că o dezbatere reală în Parlament pe acest subiect, pe proiectele de lege care sunt depuse în Parlament în momentul de față ar fi o dovadă de respect față de cetățenii care doresc alegeri în două tururi. Nu știu care va fi deznodământul acestei discuții și a votului în Parlament. Dar eu cred că pentru toți care doresc o creștere a încrederii în Parlament de a reprezenta dezbaterea din societate o astfel de discuție și o asumare în Parlament a unui vot pe aceste proiecte de lege nu ar face decât să ducă la un câștig pentru democrația din România, mai ales că există în acest moment o dorință de evoluție și oamenii își asumă puncte de vedere”, a spus Cioloș.

Prim-ministrul consideră că nu ar fi fost democratic ca Guvernul să vină cu o ordonanță de urgență pe această temă, acest tip de comportament fiind contestat la alte Cabinete.

„Cred că o discuție pe proiectele de lege privind votul în două tururi care sunt în Parlament nu ar face decât bine pentru democrația din România”, este de părere Cioloș.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares