Feb 7, 2023, 15:59

PNL îl hărţuieşte pe Cioloş, PSD îl apără

ciolos

Liberalii cer ca premierul Cioloş să vină luni în parlament pentru a prezenta măsurile luate de Guvern ca să folosească votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare, şi, din nou, ca să spună de ce nu este de acord să emită OUG pentru alegerea primarilor în două tururi.

Grupul deputaților PNL a solicitat ca săptămâna viitoare, luni, să se organizeze o dezbatere politică cu tema „Legislația electorală românească trebuie să asigure o mai bună reprezentativitate a cetățenilor”, cu prezența prim-ministrului, în temeiul articolului 206 din Regulamentul Camerei Deputaților, care face referire la Ora premierului.

Potrivit unei solicitări a PNL semnată de liderul deputaților liberali, Eugen Nicolăescu, dezbaterea vizează subiecte precum alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar și pregătirea alegerilor parlamentare și garantarea accesului cetățenilor din diaspora la votul prin corespondență.

Secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici a declarat, miercuri, la finalul unei ședințe a Biroului Permanent, că luni se vor stabili data dezbaterii, dar și timpii alocați pentru fiecare grup parlamentar.

Reprezentanţii PSD din Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor au susţinut însă că trebuie analizată oportunitatea unei astfel de dezbateri, mai ales că premierul, fiind tehnocrat, nu s-ar încadra la regula chemării sale în faţa Parlamentului pentru „ora premierului”

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares