Apr 2, 2023, 09:27

PNL nu îl mai revocă pe Tăriceanu. UNPR nu mai susține schimbarea

tariceanu

Din cauză că UNPR a fost convins de PSD să nu mai susțină demersul de revocare a lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului, liberalii nu mai pot să inițieze procedura la Senat. Mai mult decât atât, PNL nu mai poate strânge nici semnăturile necesare pentru schimbarea lui Tăriceanu, fără UDMR neavând numărul necesar de susținători.

Liderul senatorilor PNL, Ion Popa, a declarat, luni, citat de Mediafax, că PNL va amâna depunerea semnăturilor pentru revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, în urma discuţiei avute cu liderul UNPR din Senat, afirmând că UNPR este în proces de strângere de semnături.

„Eu am vorbit cu liderul de grup de la Senat şi mi-a comunicat că doreşte să amânăm demararea acestui proces pentru că se află în proces de strângere de semnături”, a declarat liderul PNL din Senat, Ion Popa.

El a afirmat că depunerea semnăturilor va fi amânată până la o dată care va fi stabilită de comun acord cu UNPR.

El a mai spus că liberalii pun la dispoziţie voturile celor 56 de senatori PNL.

”Am strâns semnăturile de la toţi colegii din grup şi aşteptăm să vedem ce vor face cei de la UNPR, care practic au lansat acest subiect”, a adăugat Popa.

Popa a mai spus că PNL are o listă cu 53 de semnături pentru revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu.

”Nu este vorba că PNL ia decizii în urma unor declaraţii. A fost vorba de declanşarea unui demers privind revocarea preşedintelui Senatului pe care am declarat că-l susţinem. El (demersul – n.r.) a pornit de la declaraţiile făcute în congresul UNPR. (…) Noi nu facem combinaţii politice pe această problemă, numai că am declarat şi susţinem în continuare acest demers. Am discutat cu liderul UNPR, a venit să mă informeze cu privire la decizia pe care au luat-o dânşii în şedinţă – să-mi ceară să amânăm declanşarea acestui proces (…) până îşi clarifică şi dânşii probleme din grup”, a menţionat Ion Popa.

Liderul grupului PNL nu a putut preciza vreo încălcare gravă a Constituţiei sau regulamentului Senatului de către Călin Popescu Tăriceanu, care să ducă la revocarea sa din funcţie.

”Se ocupă colegii de la Comisia juridică. Eu nu sunt jurist. Nu-mi cereţi să vă dau amănunte legate de cererea de revocare şi de motivare”, a mai spus Popa.

El a precizat că lista PNL conţine şi semnătura fostului preşedinte al partidului, Crin Antonescu.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares