Mar 29, 2023, 16:40

Poliția Română se luptă în instanță cu un tânăr care a semnalat un transport suspect de lemne

SURSA Facebook Ciprian Coc

Ciprian Coc a intrat în istorie, fiind primul român amendat cu 1000 de lei pentru că a semnalat un transport ilegal de lemne. Asta după ce polițiștii din Maramureș au constatat că acuzațiile tânărului nu se verifică. Ministerul Mediului a intrat pe fir și după verificări a ajuns la concluzia că Ciprian a avut dreptate. Mașina semnalată de tânăr mai făcuse două transporturi în ziua respectivă.

Mai mult, IPJ Maramureş l-a sancţionat disciplinar pe poliţistul care i-a dat amenda. În noiembrie amenda pe care Ciprian Coc trebuia să o plătească a fost anulată prin sentința judecătoriei din Târgu Lăpuș. În urmă cu 5 zile, tânărul a fost invitat Tribunalul Maramureș care a acceptat apelul Inspectoratului de Poliție al județului, potrivit presei locale.

„Eu cred că majoritatea concetăţenilor mei fac lucrul acesta. Se întreabă de două ori dacă să sune sau nu. Şi majoritatea aleg să nu mai sune, nu vor să ajungă în instanţă, nu vor să fie purtaţi prin tribunale”, a declarat Ciprian Coc pentru Digi 24.

„Lupta lui Ciprian cu autoritățile este una simbolică. Miza ei, nici mai mult, nici mai puțin decât păstrarea vie a spiritului civic”, spun cei de la Agent Green.

0 Comentarii

Shares