Iun 7, 2023, 21:52

Ponta a cerut să se facă plângere penală împotriva celor care au îngropat porci pe terenul viitoarei moschei

porci

Victor Ponta i-a cerut, miercuri, secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi, să facă plîngere la Poliţie împotriva celor doi cetăţeni care au îngropat un porc pe terenul viitoarei moschei din bucureşti, şi care s-au întors luni acolo şi au instalat o cruce de piatră. „Să faceţi plângere împotriva ălora!”, i-a spus premierul şefului de la Culte.

Întrebat dacă autorităţile trebuiau să reacţioneze împotriva acestor cetăţeni, Ponta a spus că „avem şi prevederi legale, avem şi instituţii care pot să-i sancţioneze, să-i răcorească pe cei cu creierii încinşi”

„România e o ţară model de convieţuire paşnică între confesiuni. Dacă avem câte un nebun care vrea să ne arunce ţara în aer, avem legi şi avem instituţii, dar cred că suntem un model de convieţuire, de respect pentru toţi cetăţenii României, indiferent de religia pe care o au sau dacă nu au nicio religie. Avem şi prevederi legale, avem şi instituţii care pot să-i sancţioneze, să-i răcorească pe cei cu creierii încinşi”, a adăugat Ponta.

Cetăţeanul Cătălin Berenghi, împreuncă cu un prieten, amândoi promotori de mesaje ultranaţionaliste, xenofobe şi rasiste pe reţelele sociale, au îngropat pe terenul aclocat de Guvern pentru construcţia unei moschei un porc şi au adus alţi porci vopsiţi tricolor, după ce, în prealalbil, au cghemat presa să le imortalizeze fapta. Ulterior, după ce Muftiul de Româia, iusuf Murat, nua  dorit să reacţioneze în niciun fel, de teama amplificării scandalului, cei doi au revenit pe terenul de la Romexpo şi au instalalt acolo o cruce, spunând că astfel terenul este profanat şi moscheea nu mai poate fi ridicată.

„Astazi eu, Catalin Berenghi, impreuna cu Catalin Ioan, am ridicat o Sfanta Cruce pe locul unde ” Ingenunchiatul Ponta Turcitul” a „daruit” ca din mosia mă-sii un teren pentru o Mega Moschee. Doamne ajuta si apara tara asta!!!”, a scris Berenghi pe facebook, lăudându-se în presă că va închiria un avion din care va arunca pe terenul Muftiatului intestine de porc tocate, pentru a „spurca” locaţia viitoarei moschei. 

dezaxatii

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares