Mai 31, 2023, 00:53

Ponta a dat sfoară-n PSD: Nu demisionez decât dacă sunt condamnat definitiv

ponta

Victor Ponta a ținut să anunțe pe toată lumea încă din prima zi după întoarcerea din concediu că nu are de gând să demisioneze. După întâlnirile avute în cursul dimineții de luni cu Gabriel Oprea și Daniel Cosnatin, Ponta s-a întânirt și cu unii dintre membrii conducerii PSD, pe care a ținut să îi liniștească după apariția unor zvonuri despre demisia sa. Ponta nu are de gând să demizioneze decât dacă va avea o condamnare definitivă în instanță, iar PSD va rămâne la guvernare în continuare. Acesta a fost mesajul pe care premierul a vrut neapărat să îl transmită propriului partid, susțin surse din conducera PSD.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni seară, la o emisiune televizată, dacă îşi dă demisia de la Palatul Victoria, el răspunzând negativ şi menţionând că presiune pentru a renunţa la acest post a simţit din prima zi a mandatului, fiind vorba de „funcţia cea mai atacată şi cea mai dorită”.

Ponta prezent la o emisiune la RTV, a fost întrebat dacă îşi dă demisia din funcţia de prim-ministru.

„Nu. Mă şi gândeam cum să vă răspund ca să nu puneţi a doua întrebare. Mai e puţin până în decembrie 2016”, a răspuns premierul.

El a dat un răspuns negativ şi la întrebarea dacă s-a gândit să renunţe la funcţie.

De asemenea, Ponta a menţionat că a avut o discuţie cu colegii de partid şi de coaliţie înainte să plece în concediu şi „lucrurile au fost foarte clare”.

„Am avut o discuţie foarte clară în CExN şi cu partenerii mei de alianţă, domnul Oprea, domnul Tăriceanu, Daniel Constantin. Lucrurile sunt extrem de clare. În cazul meu, demisia nu e doar o chestie personală. Este vorba de faptul că funcţia pe care o ocup o ocup nu că am moştenit-o eu din familie, pe persoană fizică, ci că 5 milioane de români au votat cu USL (…). PSD, UNPR, ALDE, minorităţi m-au sprijinit în toată această perioadă”, a adăugat Ponta, citat de Mediafax.

Solicitat totodată să precizeze dacă simte presiune pentru a renunţa la funcţie, Ponta a spus că „din prima zi”.

„Funcţia de prim-ministru, neavând un mandat fix, e funcţia cea mai atacată şi cea mai dorită”, a arătat el.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares