Sep 20, 2021, 13:40

Ponta a numit în Guvern un musulman, pe postul ocupat de UDMR. Maghiarii sunt indignaţi

mosque

Victor Ponta a semnat numirea lui Amet Aledin în funcţia de preşedinte al Departamentului pentru Relaţii Interetnice, cu rang de secretar de stat. Amet Aledin a fost membru al Parlamentului României, din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România. Domnul Amet Aledin este un reprezentant al minorităților naționale.

Acesta a înlocuit-o în funcţie pe Laczikó Enikő, numită de UDMR, care a fost mutată pe funcţia de vicepreședinte al DRI.

Liderii UDMR, care marţi au votat în favorea moţiunii de cenzură la adresa guvernului din face parte inclusiv colega lor Laczikó Enikő, au protestat imediat, acuzându-l pe Ponta că a trecut la represalii din cauza votului la moţiune.

Preşedintele executiv al UDMR, Kovács Péter, acuză Guvernul că sancţionează Uniunea pentru votul împotriva Cabinetului Ponta, de la moţiunea de cenzură, prin demiterea reprezentanţilor săi în structurile de guvernare şi îi cere, din nou, preşedintelui Iohannis semnarea unui pact pentru minorităţi.

„În urmă cu două zile, la moţiunea de cenzură, UDMR a votat împotriva Guvernului, iar la scurt timp a început demiterea reprezentanţilor Uniunii din funcţiile de conducere ocupate în structurile de guvernare. Secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisă din funcţia de şef a Departamentului pentru Relaţii Interetnice , deşi politicienii UDMR s-au aflat la conducerea acestei instituţii indiferent dacă formaţiunea noastră s-a aflat la guvernare sau în opoziţie”, susţine preşedintele executiv al UDMR, potrivit unui comunicat de presă remis vineri presei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares