Feb 3, 2023, 01:46

Ponta a rămas doar cu vorbele. Salariile demnitarilor cresc de la 1 august

vp

Gabriel Oprea şi Klaus Iohannis, cei care au fost acuzaţi de Vioctor Ponta că au pus la cale în absenţa sa majorarea salariilor demnitarilor, au învins în războiul cu premierul. Rovana Plumb a anunţat la sediul PSD că salariile celor 48 de demnitari vor fi majorate de la 1 august, aşa cum era stabilit iniţial. ”Ordonanţa este în vigoare, aplicarea ei începe de la 1 august, săptămâna viitoare vom avea rectificare bugetară şi vom decide atunci dacă va începe aplicarea de la 1 august. Având în vedere că impactul bugetar este foarte mic, sub 600.000 lei, este posibil să înceapă şi această aplicare a ordonanţei. Mai ales că acest prim pas de creşteri salariale este legat de continuarea implementării, este parte a legii salarizării”, a declarat Rovana Plumb.

Liviu Dragnea a explicat că majorarea salarizării demnitarilor are o motivaţie corectă deoarece preşedintele, şefii Camerelor, miniştrii trebuie să aibă salarii bune pentru că au răspunderi uriaşe, dar că aceasta trebuie urmată de modificarea întregii legi a salarizării.

„Este o ordonanţă, e publicată. Nu cred că se mai revine cu legea salarizării. Până la urmă, această lege este un lucru bun dacă este primul pas şi este urmată de modificarea întregii legi a salarizării. Adică este o motivaţie corectă, ca preşedintele României, premierul, şefii Camerelor, miniştrii să aibă salarii bune, pentru că, totuşi, au răspunderi uriaşe. Nu putem ridica doar salariile înalţilor demnitari, iar marea masă a bugetarilor să rămână cu salarii foarte mici. Am înţeles de la doamna Rovana Plumb că proiectul de lege a salarizării mari este aproape gata, nu l-am văzut. Dacă e un pas dintr-un proiect mare este corect, dacă rămâne singular, atunci nu este bine”, a spus Dragnea.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares