Mar 25, 2023, 00:10

Ponta, amendă de 300 de lei pe zi din cauza Rompetrol

sursa foto gov.ro

Premierul Victor Ponta a fost amendat cu 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere de punere a în aplicare a unei decizii judecãtoreşti în cazul Rompetrol-Rafinare, a decis Curtea de Apel Constanţa.

Aplicã pârâţilor Victor Viorel Ponta şi Gavrilescu Graţiela o amendã de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi întârziere de la data comunicãrii prezentei şi pânã la data executãrii (pentru fiecare). Obligã pârâţii Victor Viorel Ponta şi Gavrilescu Graţiela cãtre reclamant la plata penalitãţii de 100 lei/zi întârziere pentru fiecare de la data comunicãrii prezentei şi pânã la data executãrii.

Decizia a fost luatã judecãtori dupã ce Rompetrol-Rafinare a cerut sancţionarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pãdurilor, a Guvernului României, dar şi a lui Attila Korodi, Victor Ponta şi a Graţielei Gavrilescu, pentru cã nu au pus în aplicare o decizie a instanţei ce vizeazã rafinãria.
În ceea ce priveşte Guvernul României şi Ministerul Mediului Apelor şi Pãdurilor, judecãtorii au respins cererea de sancţionare a celor douã instituţii.

Rompetrol Rafinare a cerut în instanţã modificarea Hotãrârii de Guvern 60/2008, Planul Naţional de alocare privind certificatele de emisii de gaze cu efect de serã pentru perioadele 2007 şi 2008-2012. În baza Hotãrârii de Guvern atacate în instanţã, Rompetrol Rafinare îi reveneau 3,4 milioane certificate, iar compania a cerut, în baza investiţiilor realizate, dublarea numãrului de certificate de emisii gaze cu efect de serã alocate de Guvern, solicitare aprobatã de instanţã, în 2012, dar nepusã în aplicare de Guvern.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares