Ian 30, 2023, 23:54

Ponta ar fi dispus să-și dea demisia dacă ar fi desemnat premier Tăriceanu

sursa foto Victor Ponta facebook

Victor Ponta a declarat luni seara la Antena 3 că ar fi dispus să-și dea demisia din funcția de prim-ministru dacă în locul său ar rămâne un premier al Coaliției, respectiv Călin Popescu Tăriceanu. Ponta a spus că în perioada cât a fost internat la Istanbul s-a gândit la demisie. „Sigur că m-am gândit la demisie, pentru că m-am gândit la partidul meu. Dar plecarea mea pentru a veni exact cei care au fost înainte de USL ar fi o trădare. Predarea pe tavă a guvernării către cei care au distrus România ar fi o trădare”, a explicat Ponta.

Întrebat în ce condiții ar fi dispus să-și dea demisia, Ponta a spus că el nu crede că este de neînlocuit și că nu trebuie să fie „neapărat căpitan”. Însă, a arătat el, ar lua în calcul o demisie dacă pentru postul de prim-ministru ar fi desemnat Călin Popescu Tăriceanu. Întrebat cine ar dori să fie desemnat în funcția de premier, Ponta a răspuns: „Pe Tăriceanu”, precizând că „nu vrea să pornească speculațiile”.

După emisiune, Ponta a făcut pe Facebook o analogie cu legenda meșterului Manole: „Semănăm ca țară cu legenda Meșterului Manole – de fiecare dată când construim, se dărâmă ceva. Avem un Guvern foarte bun, avem creștere economică, de ce ne apucăm să dărâmăm tot? Eu nu am răspunsul la această întrebare. S-a întâmplat și în 2004, s-a întâmplat și în alte momente. Dar ne apucăm și construim, construim… Poate într-o noapte nu ne va mai dărâma nimeni „mănăstirea”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares