Ian 31, 2023, 02:52

Ponta: Avem căruţa dar nu avem caii

ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că până la 1 septembrie se va găsi o formulă constituţională pentru adoptarea Codului Fiscal şi reducerea TVA, fără să precizeze care va fi această formulă şi a arătat că a fost promulgat Codul de procedură fiscală, adăugând:”Adică avem căruţa, nu avem caii”

„În primul rând, mă bucur foarte tare că avem promulgată legea amnistiei fiscale, pentru că îndreptăm o serie de greşeli legislative şi de aplicare din 2010 încoace. În al doilea rând, nu ştiu dacă să mă bucur sau nu, dar înţeleg că avem Codul de Procedură Fiscală. Nu avem Codul Fiscal, dar avem Codul de procedură fiscală. Adică avem căruţa, dar nu avem caii. Poate aşa se lucrează nemţeşte, nu ştiu sau româneşte”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a adăugat că până la urmă Codul Fiscal este un document bun şi până la 1 septembrie se va găsi o formulă constituţională pentru adoptarea lui.

„Nu pot să spun decât un singur lucru, că în continuare cred că o decizie politică, sută la sută politică, greşită, afectează, până la urmă dezvoltarea noastră economică. Până la urmă Codul fiscal este un document bun pe termen lung, care din fericire fusese votat de toată lumea, deci avea şi stabilitate politică şi că până la 1 septembrie într-o formulă constituţională o să avem şi Codul Fiscal şi reducerea TVA la 19%. Asta aşteaptă toţi cei care investesc, creează locuri de muncă în România, plătesc taxe în România şi care au contribuit, de fapt, la creşterea economică de peste patru procente de la începutul acestui an”, a declarat premierul.

„În rest, politică pentru alţii, eu vreau să fac administraţie şi să-mi fac treaba”, a adăugat Ponta.

El nu a precizat care va fi varianta aleasă pentru Codul Fiscal, respectiv ordonanţă, asumarea răspunderii Guvernului sau sesiune extraordinară a Parlamentului.

0 Comentarii

Shares