Iun 7, 2023, 22:54

Ponta, avertisment pentru Negoiţă: E riscant să zică de mine, de Dragnea. Dacă mâine e el?

negoita ponta

Victor Ponta i-a transmis lui Robert Negoiţă că este riscant ca el să vorbească de problemele unor lideri PSD cu justiţia.

„Eu i-am spus, am vorbit cu Robert și i-am zis că e riscant să zică de Liviu Dragnea, de mine. Dacă mâine e el? Ce facem? Eu în locul lui nu aș fi zis. Dar, în rest, toată lumea poate să candideze. Vă garantez de un membru al PSD care nu va candida la președinția partidului, și anume eu”, a afirmat miercuri Ponta la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă are informaţii în acest sens, Victor Ponta a negat.

Nu am niciun ‘feeling’. Dar, nu era mai deștept așa? Aseară, după anunț, am vorbit cu Robert. L-am sprijinit pentru Primăria sectorului 3. Dar, acum e dreptul lui să candideze, eu nu candidez, e democrație în PSD”, a menționat premierul.

Motivul candidaturii lui Negoiţă, precum şi atacul la liderii PSD, este însă altul, dezvăluiau ieri surse social-democrate pentru BN24. Speriat că pierde controlul în PSD, Gabriel Oprea și-a scos ultimul as din mânecă, Robert Negoiță, pentru a agita apele printre social democrați, dezvăluie surse din PSD pentru BN24.

Primarul Sectorului 3 avea o înțelegere cu Liviu Dragnea, ca în schimbul votului de la Comitetul Executiv să fie pus șef la PSD București și să fie candidatul social democraților la primăria Capitalei. Negoiță a livrat, iar Liviu Dragnea l-a pus șef la București. Doar că Gabriel Oprea a fost nemulțumit de această alegere, pentru că voia să își impună candidatul propriu pentru Capitală, anume pe Cristian Popescu-Piedone.

Așa s-a ajuns la varianta Robert Negoiță, candidat la șefia PSD. Generalul i-ar fi promis primarului Sectorului 3 că îl poate face președinte al PSD cu ajutorul baronilor din teritoriu care încă îi sunt aserviți.

Liderul PSD București, Robert Negoiță, primar al sectorului 3, a anunțat marți că va candida pentru șefia formațiunii la viitorul congres.

Este un moment important pentru România, este un moment crucial pentru PSD, cel mai mare partid din România, care este la Putere, are prim-ministru, este într-o situație delicată. Premierul a avut prima înfățișare ieri într-un dosar penal, președintele interimar este condamnat în primă instanță iar peste câteva zile avem alegeri. Cred că este nevoie de multă responsabilitate. Oamenii se așteaptă de la noi la maturitate. PSD de fiecare dată a arătat-o. (…) Doar în momentele grele se văd cei care au determinare, au curaj și dorința de a ajuta la ieșirea din impas. Nu ne putem permite acțiuni sau opțiuni riscante. În consecință da, sunt decis să candidez pentru funcția de președinte al PSD la scrutinul din 11 octombrie, pe care l-am stabilit ieri în Comitetul Executiv”, a spus Robert Negoiță, la sediul PSD.

Anunţul a fost făcut după ce a avut o contră în faţa sediului PSD cu Liviu Dragnea.

„Nu înţeleg ce vrei să faci!”, i-a reproşat Dragnea acestuia în faţa reporterilor prezenţi la sediul PSD. „Robert, pot să vorbesc cu tine? Ce e cu circul ăsta aici?” Negoiţă i-a răspuns în cele din urmă că intenţionează să facă un anunţ.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares