Ian 28, 2023, 18:15

Ponta, controlat total de Gabriel Oprea. Cine este avocata premierului în dosarul de la DNA

go

Premierul Victor Ponta a ajuns să fie extrem de dependent de liderul UNPR, Gabriel Oprea. Preluarea Ministerului Justiției de către Gabriel Oprea, cu ministru cu tot, vine după ce tot Gabriel Oprea i-a furnizat lui Ponta chiar și avocatul care să îl apere la DNA, în dosarul în care este acuzat de uz de fals și spălare de bani. Astfel, avocat este o apropiată a vicepremierului Oprea, Loredana Radu.

Radu este, potrivit surselor noastre, de mult timp în cercul de influență al liderului UNPR, fiind recomandată de acesta ca avocat în diferite dosare unde oameni de afaceri sau politici vin să-i ceară sfatul. Mai ales că ea este profilul de avocat extrem de discret ca prezență publică, nefăcând niciodată declarații legate de dosar, genul de om agreeat de miliardarii care nu au chef să-și expună viața în presă.

Printre clienții ei s-a aflat o perioadă de timp Nicolae Dumitru – NIRO în celebrul dosar Microsoft, om de afaceri extrem de apropiat de vicepremier.

Tot ea este de mult timp avocatul de casă al omului de afaceri Dumitru Bucșaru, fostul patron al echipei de fotbal Unirea Urziceni, dar și afacerist conectat la banul public în perioada când Ministerul Transporturilor era condus de Miron Mitrea.

Bucșaru este unul din afaceriștii care, printr-o firmă de a sa de construcții, imediat după alegerea lui Traian Băsescu ca președinte, a trimis un memoriu la Cotroceni acuzând că nu i se plătesc datoriile.

Loredana Radu l-a reprezentat în Dosarul Transferurilor și pe fostul angajat al lui Bucșaru de la Urziceni, Mihai Stoica – fost manager sportiv și la Steaua București.

După ce Victor Ponta a preluat conducerea PSD, Loredana Radu s-a ocupat ca avocat de înregistrarea juridică a mai tuturor alianțelor încheiate de acesta, fie cu UNPR, fie USL.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a scris că avocata Loredana Radu apărea în dosarul celebrului judecător Stan Mustață, care încerca să îl șantejeze pe Mihai Stoica. „Complicii judecătorului spun că avocata Loredana Radu (foto) le este prietenă și apelează la ea ca să-i transmită oferta lui MM. Conform Mediafax, ieri avocata a reziliat contractul de reprezentare cu Mihai Stoica. Contactată telefonic de ziar, Loredana Radu a spus: ”Nu vorbesc!”.”, scria Tolo în mai 2014.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares