Mai 31, 2023, 00:32

Ponta forţează debarcarea lui Dragnea şi cere oficial patidului să îi dea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

ponta si dragnea

Victor Ponta şi Liviu Dragnea au avut o confruntare tensionată astăzi, la sediul PSD, în ziua în care funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a devenit vacantă. Victor Ponta, pe care Dragnea l-a scos din cărţile puterii în partid şi în Parlament, profită de şedinţa Comitetului Executiv al PSD de mâine şi forţează debarcarea lui Dragnea cerând un vot de la baroni pentru ca el să fie preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea ameninţă partidul cu demisia în cazul în care acesta îl va prefera pe Ponta. După discuţia cu fostul premier, Dragnea a spus, nervos, „dacă s-a autopropus, nici nu mai trebuie să îl votăm”

„La noi în partid, în general, cine și-a dorit o funcție a expus această dorință în interiorul partidului. Mâine, tot fiind chemați colegi la CExN pentru a discuta stadiul nou al negocierilor, sigur că putem discuta și subiectul ăsta pe care îl puteam discuta și în BPN. M-am abținut în această perioadă să spun pe cine aș vedea la Camera Deputaților, principalul motiv fiind că vreau să discut lucrurile astea în interior. Dacă cineva și-a anunțat candidatura avem două variante: ori ne aliniem toți fericiți în urma acestei dorințe, ori discutăm în partid. Ar fi fost bine să discutăm în partid și după aia să iasă în presă aceste dorințe și decizii. Dacă au fost ținute lucrurile sub control din acest punct de vedere eu zic că poate a fost bine. Rezultatele s-au văzut”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că există o anumită supărare în PSD că, începând din prima zi de după alegeri, s-a discutat despre funcția de președinte al Camerei Deputaților și nu despre rezultatele scrutinului din 5 iunie.

„Când oamenii erau bucuroși, cu modestie, rezervați, dar destul de bucuroși, parcă ar fi vrut ca măcar două — trei zile să se vorbească despre rezultatul alegerilor locale, nu să discutăm despre cine va veni la Cameră și despre moțiunea de cenzură. Ar fi fost o pretenție amărâtă a pesedistului de rând. Am ajuns ca în fiecare zi să vorbim despre această funcție ca și cum este funcția de șef al Universului”, a menționat Dragnea.

„Am discutat cu domnul Dragnea astăzi despre șefia Camerei Deputaților. I-am spus că intenționez și mâine la CExN și miercuri la grup să-mi depun candidatura. Am discutat cu foarte mulți colegi care mi-au zis că e bine pentru PSD și pentru Parlament acest lucru și o să vedem ce se întâmplă la vot”, a spus luni Ponta, la Palatul Parlamentului.

Ponta a spus, ironic, că la votul de marți din ședința conducerii PSD va fi susținut în primul rând de Liviu Dragnea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares