Iun 4, 2023, 01:15

Ponta îl acuză pe Obama că a bătut palma cu Putin să cedeze Rusiei Republica Moldova

ponta cu cioc

Victor Ponta i-a acuzat pe liderii SUA că au negociat cu Rusia cedarea Republicii Moldova către Moscova. Ponta s-a arătat deranjat de declarațiile recente ale ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chișinău, James Pettit, care, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, a respins, într-un interviu acordat postului public de televiziune, ideea unei eventuale uniri a Republicii Moldova cu România, afirmând că „Republica Moldova nu este România”.

Ponta a subliniat că, prin respectiva declarație, diplomatul american a arătat că „cei mari au luat o decizie legată de Moldova” și că „au bătut palma”.

„În Moldova, tocmai am aflat acum câteva zile că s-a bătut palma, că de fapt anunțul ambasadorului american la Chișinău nu e așa o scăpare diplomatică. Este un semn că s-a bătut palma legat de Moldova, în sensul că noi nu prea suntem pe acolo, să ne vedem de treaba noastră că suntem mici. Cei mari au luat o decizie legată de Moldova, cea enunțată de ambasadorul american”, a precizat Ponta.

El s-a declarat „speriat de lipsa reacție” a președintelui Klaus Iohannis față de declarațiile ambasadorului american la Chișinău.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares