Iun 8, 2023, 02:26

Ponta îl contrazice pe Leonard Orban: „Suntem pregătiţi pentru imigranţi, nu stăm cu mâinile în sân”

ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că se va discuta în CSAT referitor la numărul de refugiaţi pe care îl poate primi România, adăugând că la graniţă s-au luat „măsurile necesare”.

Întrebat dacă a fost stabilită o cotă de refugiaţi pe care România îi poate primi, Ponta a spus, citat de Mediafax, că acest lucru se va discuta în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

„O să avem o discuţie în cadrul CSAT, am discutat şi cu preşedintele, ministrul de Interne, vicepremierul este cel care elaborează toate documentele şi la final vă anunţăm. Vă pot spune doar un singur lucru, că nu stăm cu mâinile în sân, că suntem pregătiţi, însă important este ca deciziile şi comunicarea să le facem coordonat”, a declarat premierul, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, după ce a participat la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Ponta a mai spus însă că nu s-a stabilit o dată pentru venirea în România a primului val de refugiaţi.

„Dacă o să avem CSAT şi ne prezintă vicepremierul, ministrul de Interne documentele şi le aprobăm, atunci vom comunica. Vreau doar încă o dată să spun că suntem pregătiţi”, a mai spus premierul.

Referitor la măsurile la graniţa cu Serbia anunţate de ministru de Interne, primul ministru a spus că s-au luat „măsurile necesare”. „Nu vreau să stârnim vreo panică pe undeva, nu e cazul de aşa ceva”, a adăugat el.

Consilierul prezidenţial Leonard Orban declarase marţi la Europa FM că România nu este pregătită pentru a primi cota de imigranţi impusă de UE şi că aceştia vor sosi în luna noiembrie.

0 Comentarii

Shares