Mar 29, 2023, 09:57

Ponta lansează în PSD operațiunea „Salvați-l pe Ponta”. Cine va avea curajul să îi spună să demisioneze?

foto Gandul.info

Victor Ponta a ordonat convocarea Comitetului Executiv al PSD pentru a-i pune pe șefii de organizații din teritoriu să voteze pentru rămânerea sa în funcție. La CEX Ponta își va pune mandatul pe masă, cum a mai făcut-o și în trecut, pe ideea „dacă voi vreți să plec și partidul să fie condus de BPN pînă la Congres”. Între timp, 13 organizații controlate de prietenii săi, de la Nicolae Bănicioiu și Rovana Plumb la Mircea Drăghici de la Argeș și Valeriu Zgonea, au emis comunicate de susținere pentru Ponta, pentru a crea impresia de susținere unanimă în interiorul partidului.

În realitate însă, cu excepția grupului său restrâns de prieteni care fac parte și din Guvern, deci ar avea multe de pierdut în cazul unei demisii, liderii din eșalonul 2 al PSD nu sunt foarte încântați de perspectiva agățării lui Ponta de scaunul de prim-ministru și a unei crize politice prelungite, cu riscul ca acesta să  fie suspendat din funcție de către Klaus Iohannis, la un moment dat. Imediat după ce Ponta a plecat de la Cotroceni, în timp ce un grup  de baroni din filiale prietene și-au anunțat marșul de susținere către București, altii erau de părere că Ponta ar trebui să își dea demisia pentru a salva partidul.

„Trebuia să își dea demisia imediat ce l-a pus DNA sub învinuire, să convoace CEX și să meargă seara la Iohannis să îi spună PSD are majoritate în Parlament, uite care e varianta PSD de prim-ministru, facem un alt guvern”, declara unul dintre șefii de organizație ai PSD. Alții sunt de părere că Ponta ar trebui să plece de la Guvern pentru ca partidul să intre în Opoziție pînă la alegerile din 2016, aceasta fiind cea mai bună soluție de salvare, pentru că un Guvern al PNL s-ar eroda până atunci și social-democrații ar avea timp să se întărească pînă la campania electorală. „Dacă Ponta nu demisionează, n-o să ne revenim nici în 10 ani de-acum înainte”, spune un vicepreședinte al PSD.

Public însă, nu are niciunul curaj să își asume o opoziție tranșantă față de Victor Ponta, lucru pe care mizează și acesta.

De remarcat faptul că organizațiile controlate de Liviu Dragnea, și nici Liviu Dragnea însuși, nu și-au declarat în niciun fel susținerea față de Victor Ponta. Nici socrul său, Ilie Sârbu, nu a arătat nici el pubilc că l-ar susține pe soțul Dacianei. Este însă cunoscută antipatia sa față de relația lui Ponta cu Dan Șova și Sebastian Ghiță.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares