Ian 30, 2023, 23:46

Ponta lasă PSD în aer: non combat față de MRU la SIE. Premierul o unge pe Rovana succesor

foto Facebook

Victor Ponta a făcut un anunț menit să bulverseze definitiv PSD-ul aflat oricum în degringoladă în urma loviturilor zilnice primite de la DNA și de la Klaus Iohannis. Într-o intervenție la postul lui Sebastian Ghiță, Ponta a declarat un non combat personal fașă de nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, motivat prin faptul că PSD nu are cu UNPR un acord pe voturile pentru șefii serviciilor secrete și prin delegarea de către el a conducerii partidului către Rovana Plumb care trebuie să rezolve singură problema.

Eu am vb cu dl Oprea puțin mai devreme, am vb cu el în fiecare zi, stau cu piciorul în sus și nu pot să mă mișc. acordul de coaliție se referă la guvernare. lucrurile referitoare la șefii SRI, SIE, nu au intrat în acordul de guvernare”, a spus Ponta.

„Din ce am discutat cu colegii mei de la PSD nu e nimeni să voteze pentru, dar am delegat atribuțiile de președinte către doamna Rovana Plumb, am înțeles cî ei vor avea BPN luni și vor decide ce vor face”, a continuat Ponta.

Întrebat când are de gând să se întoarcă în țară având în vedere că astăzi liderii PSD se întrebau unii pe alții cînd vor avea din nou un șef și o strategie, Ponta a evitat să dea un răspuns clar: „delegarea pentru dl Oprea este de maxim 45 de zile. Urma să rămân cam 28 de zile. Dacă nu apare nimic neprevăzut voi veni mult mai repede, săptămâna viitoare am fizioterapie și recupoerare, apoi voi veni acasă”

Întrebat dacă Rovana Plumb este soluția lui pentru succesorat pe termen mediu și lung, adică dacă intenționează să o valideze ca viitor președinte al PSD, Ponta nu a ezitat să dea un răspuns care să deschidă rivalitatea în PSD pentru șefia partidului. „Dacă președintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, a primit acea condamnare nedreaptă, Rovana Plumb este numărul 2 în partid. Ea are suficientă experiență în partid și suficientă experiență politică pentru a asigura această funcție”, a spus Ponta.

Premierul aflat în Turcia a ținut să spună că în privința numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu nu a fost consultat de Klaus Iohannis pe care l-a acuzat că acționează „necinstit”. „Probabil că dl Iohannis, la șase luni după ce a fost ales, nu mai avea nevoie de voturile noastre și să își ține cuvântul față de oameni”

Liviu Dragnea declarase anterior că a vorbit cu premierul Victor Ponta, aflat în Turcia, care i-a spus că este de acord cu el referitor la faptul că Partidului Social Democrat îi va fi foarte greu să-l susţină pe Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

„Mie mi-e foarte greu şi unei majorităţi zdrobitoare din partid îi este foarte greu să înţeleagă cum ar putea PSD să-i acorde un vot de încredere sau să aibă încredere în domnul Mihai-Răzvan Ungureanu când domnul Mihai-Răzvan Ungureanu este simbolul PDL-ismului (…) Au fost tot felul de discuţii, cu vita Kobe, cu unguent. Ce argumente să avem noi? O asemenea nominalizare ar fi trebuit să fie făcută într-o discuţie în CSAT, într-o discuţie cu liderii partidelor politice, într-o discuţie cu premierul (…) Noi am vorbit astăzi în partid. Cred vă va fi foarte greu să votăm aşa ceva”, a declarat, miercuri seara, la TVR, Liviu Dragnea, întrebat de ce nu poate vota PSD pentru numirea lui Ungureanu la SIE.

Întrebat dacă a vorbit cu premierul interimar Gabriel Oprea desprea nominalizarea făcută de Iohannis pentru SIE, Dragnea a precizat că nu a discutat, dar a vorbit în schimb cu Ponta.

Victor Ponta, după declaraţiile mele (referitoare la Mihai-Răzvan Ungureanu – n.r.), m-a sunat şi a zis că este de acord cu ce-am spus”, a subliniat Dragnea.

 

 

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares