Mar 25, 2023, 00:44

Ponta NU a votat pentru dublarea alocațiilor pentru copii. Cum au dat vina pesediștii pe degetul liderului de grup

ponta

După ce liberalii au reușit ieri la votul pe articole al unei ordonanțe privind drepturile copilului să impună amendamentul Cristinei Pocora potrivit căruia alocațiile să fie dublate, Victor Ponta l-a certat aspru pe Valeriu Zgonea că a lăsat să se întâmple un asemenea accident în timp ce conducea el ședința de plen.

Admonestat a fost și Marian Neacșu, liderul grupului de deputați ai PSD, pentru că nu i-a chemat pe oamenii săi la vot – în sală erau mai puțin de 40 de pesediști – și că nu a fost suficient de clar atunci cînd a dat semnalul de vot – degetul mare în jos, adică vot împotrivă. Pesediștii explicau în toiul scandalului generat de acest „accident” că Neacșu era în partea din față a sălii, în timp ce deputații din spate, ca de exemplu Florin Pâslaru, n-au văzut bine degetul liderului.

Degetul buclucaș l-a pus pe Ponta în situația de a accepta ca PSD să voteze propunerea PNL de dublare a alocațiilor, la numai două ore după ce secretarul de stat de la Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, explica în ședința de plen că nu sunt bani pentru această măsură. Televiziunile anunțaseră deja, în regim de Breaking News, că alocațiile sunt mărite, și dacă la votul final PSD ar fi întors majorarea acestora, ar fi fost o lovitură majoră pentru imaginea lui Victor Ponta.

De remarcat este însă că premierul însuși NU a votat pentru majorarea alocațiilor. Conform listei de vot electronic de pe site-ul Camerei Deputaților, Victor Ponta nu a introdus cartela în aparatul de vot, deși se afla în sală în acel moment (foto)

ponta vot alocatii

Filmul majorării alocațiilor

Deputatul PNL Cristina Pocora a solicitat, în plen, la dezbaterea Ordonanţei de urgenţă la 65/2014, introducerea unui amendament de dublare a alocaţiei pentru copii.

Acest amendament a fost respins, marţi, în Comisia de muncă, reprezentanţii PSD arătând că Ministerul Muncii va veni cu o propunere de majorare a alocaţiei pentru copii.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Codrin Scutaru a spus, în plen, că au fost mărite alocaţiile la mai multe categorii şi atunci când Guvernul va găsi sursa de finanţare pentru a mări alocaţia pentru toţii copiii o va face.

În urma votului în plen, acest amendament a trecut, însă, cu 98 de voturi „pentru” şi 77 de voturi „împotrivă”.

Imediat după vot, liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a solicitat o pauză de consultări.

După pauza de consultări, Neacşu a cerut, în plen, verificarea prezenţei deputaţilor, prin apel nominal, arătând că a constatat „cu neplăcută surprindere” că o bună parte dintre deputaţi a ales să nu fie în sală.

Proiectul de aprobare a ordonanţei, care cuprinde mai multe prevederi, a fost supusă votului final la ora 15.00. Nu a înregistrat niciun vot împotrivă.

Ponta l-a sunat pe Iohannis

„Eu l-am sunat pe preşedinte astăzi la ora 12 când am auzit despre discuţia din Parlament. I-am spus. Apoi am vorbit iar la ora 15, la depunerea jurământului. Nu pot să vorbesc în numele preşedintelui, se va pronunţa domnia sa. Dar, oricum, a ştiut înainte de vot şi după vot de la mine pentru că era o problemă serioasă şi m-am gândit că e normal să ştie”, a afirmat Ponta la România TV.

credit foto Radio iasi

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares