Mar 23, 2023, 04:34

Ponta o acuză pentru contracte cu bani publici, Alina Gorghiu amenință că iese din politică

Gorghiu ameninta ca se retrage din PNL

Victor Ponta a reluat acuzațiile la adresa Alinei Gorghiu referitoare la obținerea de către aceasta, prin casa de avocatură la care a activat, a unor contracte publice de la AVAS, în perioada în care instituția era condusă de Teodor Atanasiu, actualul subaltern al președintelui PNL.

„La licitații participau dl Șova și doamna Gorghiu. La AVAS, la dl Atanasiu, doamna Gorghiu câștiga. Nu mai zic de povestea cu Baaklini, că aia e urâtă rău”, a spus Victor Ponta luni seară la B1tv. (Este vorba despre executarea silită a Institutului Național al Lemnului, de către Said Baaklini, în perioada în care institiția era reprezentată juridic de cabinetul de avocatură al Alinei Gorghiu)

„Când îmi cerea demisia de dimineața până seara, nu era nimic. Când a început să vorbească despre dosare, a avut cea mai proastă idee”, a spus premierul despre Alina Gorghiu.

 

Aceasta a anunțat că a început procedurile pentru acționarea în instanță a persoanelor și jurnaliștilor care o acuză pentru aceste contracte cu statul. Mai mult, Gorghiu susține că în cazul în care se va dovedi că aceste in formații sunt adevărate, se va retrage din politică. 

„Vă informez că am demarat deja pregătirile pentru acționarea în instanță a persoanelor și instituțiilor media care alimentează, propagă și reiau informații false. Toate acuzațiile lor sunt bazate pe date false, asocieri contextuale și informații eronate. Confundă instituțiile între ele, se fac că nu știu să citească declarații de avere și de interese, îmi atribuie cunoștințe cu persoane pe care nu le-am întâlnit niciodată. De exemplu, contractul unei societăți de avocatură a fost semnat nu cu AVAS, ci cu o altă instituție, iar eu nu activam în acel moment în cadrul societății de avocatură. Aceste informaţii sunt confirmate de documente oficiale emise de către Baroul Bucureşti şi de evidenţele fiscale pe baza cărora au fost completate declaraţiile de avere.
Înaintea moțiunii de cenzură am fost amenințată public de către Ministrul Justiției, rudă cu Victor Ponta, că opinia publică va afla în curând cine este Alina Gorghiu. Iată încă o dovadă că este o campanie premeditată și politică. Sunt curioasă dacă în implementarea acestei campanii au fost folosiți și angajați ai statului, consilieri ai Prim-ministrului, plătiți din bani publici.
În privința mea, lucrurile stau foarte clar: dacă Victor Ponta, Dan Șova, Sebastian Ghiță și asociații lor politici vor dovedi că 0,00001% din acuzațiile pe care le răspândesc sunt adevărate voi părăsi nu doar funcțiile politice, ci mă voi retrage din viața politică. Vor face și ei la fel, în caz contrar? Știm bine că nu. Acești oameni nu au decât apucături mafiote, nu știu decât să amenințe, să încerce intimidarea și să mintă”, a declarat Alina Gorghiu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares