Mar 30, 2023, 10:28

Ponta s-a întors și îl face zob pe Dragnea: Dacă Grindeanu îl mai ține la manșă pe Dragnea, Guvernul se va prăbuși

ponta si dragnea

Victor Ponta și-a marcat oficial reîntoarcerea în jocurile pentru putere din PSD, cu un maraton de atacuri la adresa lui Liviu Dragnea, în cadrul unei emisiuni la postul tv al lui Sebastian Ghiță.

Ponta a ținut să precizeze că „nu poate fi bănuit de mare dragoste pentru domnul Dragnea”, și a desființat teza PSD conform căreia protestele anti-PSD au fost manipulate. Fostul lider al partidului a explicat că nu a fost vorba despre nicio manipulare, „oamenii ăia pur și simplu nu simpatizează PSD”. „Nu PSD a câștigat alegerile, ceilalți le-au pierdut. Eu am luat cele mai liberale măsuri și nu ar fi votat niciodată cu PSD”, a spus Ponta. Acesta a criticat stilul dictatorial de a conduce al lui Liviu Dragnea – „tipul de leadership al domnului Dragnea, decizia e a mea, are avantaje, dar are și dezavantaje”

Ponta a criticat vizita în SUA efectuată de Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, pentru a face poze cu Trump la masă. „La ce le-a folosit? Americanii au alte preocupări, România este ultima dintre ele”, a spus fostul premier. Acesta a ar[tat c[ Grindeanu, ca prim-ministru, ar fi trebuit să refuze o astfel de deplasare. „Eu când am fost am fost în vizită oficială cu gardă militară și marines, nu am fost pentru poze”, a spus Ponta.

Acesta a arătat că Guvernul Grindeanu este condus de 3 piloți – Iohannis, Dragnea și Grindeanu, și nu are altă șansă decât să se prăbușească.

„Un avion care are doi piloți are mari șanse să aibă probleme la aterizare. Are o primă problemă cu avionul cu doi piloți, cu Iohannis care vrea să fie președinte jucător. A doua problemă este coabitarea cu partidul. Coabitare în 3, un avion cu 3 piloți, are toate șansele să se prăbușească rapid”, a spus fostul șef al PSD.

Victor Ponta a explicat că singura șansă a lui Grindeanu este „să preia manșa”, și să facă niște schimbări în Guvern, să remanieze miniștrii slabi și să numească în loc unii în care are încredere.

Ponta a devenit prezent din nou în viața publică după ce Liviu Dragnea l-a chemat în ajutor în războiul său cu Grindeanu. Surse din conducerea PSD susțin că Dragnea i-a oferit lui Ponta portofoliul Externelor, și chiar funcția de premier în varianta în care partidul ar fi urmat să îi retragă sprijinul politic lui Sorin Grindeanu.

Ponta însă arată clar că are propria sa strategie și că nu dorește să facă echipă cu Liviu Dragnea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares