Feb 4, 2023, 19:50

Ponta şi Tăriceanu cer moţiune de cenzură, Dragnea nu vrea

ponta si dragnea

Victor Ponta încearcă să îl pună pe Liviu Dragnea într-o situaţie dificilă în partid, forţându-l să spună public că nu este de acord cu moţiunea de cenzură împotriva lui Dacian Cioloş, pentru ca preşedintele PSD să fie acuzat din nou că este apropiat de cercurile puterii şi trădează interesele partidului.

Ponta a declarat duminică, la Târgu-Jiu, că după alegerile locale, PSD trebuie să depună moţiune de cenzură. Întrebat dacă susţine ideea unei moţiuni de cenzură după alegeri, că ‘o agreează cu două mâini’.

El a afirmat că nu a votat Guvernul actual şi consideră că, ‘cu cât va pleca mai repede, cu atât va fi mai bine pentru România’.

‘Eu nu am votat acest Guvern şi eu cred că acest Guvern cu cât pleacă mai repede, cu atât mai bine pentru România. Agreez cu două mâini ideea unei moţiuni de cenzură după aceste alegeri. Am făcut campanie electorală pentru toţi colegii mei şi mă bucur să vad că lumea o să voteze în România tot pentru meşterii Manole, cei care muncesc şi nu pentru cei care distrug. Sunt foarte îngrijorat de ceea ce se întâmplă cu CEO şi cred toţi cei de aici sunt foarte îngrijoraţi, de aia zic, cu cât pleacă guvernul asta cu atât mai bine şi pentru CEO pentru că altfel o să îl închidă până la urmă’, a spus Victor Ponta.

Surse din conducerea PSD susţin că Liviu Dragnea exclude varianta depunerii unei moţiuni de cenzură. „Nu am de gând să arunc ţara în aer”, ar fi spus Liviu Dragnea, la partid, potrivit surselor citate.

Planul legat de moţiunea de cenzură este discutat de Ponta împreună cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, de mai multă vreme.

„Din punct de vedere politic, din punct de vedere al performanţei Guvernului, o moţiune de cenzură se impunea de mult. Problema este oportunitatea ei. Deci discutăm două lucruri: una este performanţa guvernamentală, iar pe baza performanţei, eu nu am văzut de mult aşa catastrofă de guvern. Păcat că sunt câţiva care fac figură distinctă în Guvern, chiar şi primul ministrul Cioloş, dar el începe să preia asupra lui non-performanţa celorlalţi”, a declarat marţi Călin Popescu Tăriceanu într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

Preşedintele Senatului a precizat că a discutat acest subiect cu Liviu Dragnea, iar decizia o vor lua după alegerile locale.

„Nu putem să nu observăm că sunt de la alegerile locale 5 luni până în toamnă, până la viitoarele alegeri şi trebuie să ne gândim dacă o moţiune de cenzură care poate să îl lase pe Cioloş în funcţie cu un guvern cu puteri limitate, numai cu gestiunea treburilor curente, nu ar fi o soluţie mai bună decât să dea ordonanţe doamna Prună în dispreţul drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Mă bucură că lucrurile pe care noi le-am semnalat încep să fie ridicate şi de alte segmente ale societăţii”, a adăugat Tăriceanu, citat de Mediafax.

 „Moţiunea de cenzură cred că era necesară acum câteva luni, de când am văzut incapacitatea Guvernului de a gestiona ţarea. Însă oportunitatea unei moţiuni de cenzură va trebui să o analizăm după alegerile locale. După alegerile locale ne vom aşeza la masă cu toţi cei care au votat împreună cu noi sau alături de care am votat noi, anume PSD, şi vom analiza oportunitatea depunerii unei moţiuni de cenzură”, a adăugat şi Daniel Constantin.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares