Iun 6, 2023, 05:43

Ponta şi Zgonea, convocaţi de Ambasada SUA. Americanii reacţionează a doua oară în aceeaşi zi

dean si ponta

Victor Ponta şi Valeriu Zgonea au fost convocaţi în această seară la o întâlnire cu Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, precum şi cu reprezentaţii celorlalte ambasade occidentale care şi-au exprimat susţinerea faţă de lupta anticorupţie, în contextul votului dat astăzi de deputaţi împotriva procedurilor de urmărire penală împotriva premierului român.

Imediat după întâlnire, Ambasada SUA la Bucureşti a emis un al doilea comunicat pe subiectul Ponta, fapt fără precedent. De dimineaţă, înainte de votul din plenul Camerei Deputaţilor, Ambasada a transmis că „orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe”.

„Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor. Instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată desfăşura activitatea complet independent şi trebuie să se respecte întru totul atât legislaţia românească, cât şi principiul unui proces echitabil”, se preciza în comunicatul de presă transmis mar’i dimineaţă de Ambasada SUA.

Al doilea comunicat, emis marţi seara, citat de Mediafax, spune că „imunitatea parlamentară nu trebuie folosită pentru blocarea procedurilor judiciare”.

„Nu comentăm cazuri individuale. Legea trebuie să se aplice egal pentru toţi. Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită pentru blocarea procedurilor judiciare”, transmite Ambasada SUA într-un nou comunicat de presă difuzat marţi seară.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares