Mai 31, 2023, 01:06

Ponta, sub protecţia lui Erdogan, „pentru o perioadă”. DNA nu poate lua nicio măsură împotriva lui în lipsă

ponta si erdogan

După cum a dezvăluit BreakingNews24, Victor Ponta a plecat sâmbătă de la Baku la Istanbul, cu avionul preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, lăsându-i pe miniştrii Gabriel Oprea şi Nicu Bănicioiu, care l-au însoţit în Azerbaidjan, să se întoarcă singuri acasă.

Plecarea intempestivă a lui Ponta la Istanbul, despre care nici măcar colegii săi de partid nu au ştiut, a fost ţinută secretă până în această dimineaţă, când de la Guvern au apărut informaţii contradictorii despre faptul că a fost sau va fi operat la genunchiul pe care l-a rănit la un meci de baschet.

„S-a acutizat durerea la Baku şi n-a mai suportat”, îl ironiza astăzi un coleg de Guvern pe Victor Ponta.

Liderii Coaliţiei, care îl aşteptau astăzi la şedinţă pentru a discuta despre remanierea Guvernului, au fost înştiinţaţi că premierul va lipsi „o perioadă”, că acesta se află la o clinică din Istanbul, unde a fost deja operat la picior şi că, aşa cum ne-au declarat surse guvernamentale, este îngrijit de echipa de medici personali ai preşedintelui turc.

Dovada faptului că Ponta nu îşi planificase operaţia de la Istanbul este faptul că el nu a delegat din timp atribuţiile de prim-ministru, aşa cum se face, potrivit legii, când şeful Guvernului se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile. Este de aşteptat ca în zilele următopare să apară o delegare către Gabriel oprea, vicepremier din partea UNPR.

Motivul pentru care Ponta s-a refugiat la Istabul ar fi, potrivit unor informaţii vehiculate la nivel politic, un scenariu conform căruia, după ce astăzi ar fi trebuit să fie audiat la DNA, procurorii ar fi urmat să dispună împotriva sa o serie de măsuri. Or, potrivit legii, DNA nu poate să ia măsuri împotriva unei persoane fără ca aceasta să fie audiată în prezenţa unui avocat.

Interveţia chirurgicală la genunchi îi asigură premierului o pauză de minimum două săptămîni, timp în care nu are voie să coboare din pat.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares