Mar 30, 2023, 10:26

Posibil atentat dejucat la Londra. Un suspect a fost arestat pe aeroportul Gatwick

aeroport londra

CNN anunță că un cetățean a fost arestat pe aeroportul Gatwick din Londra, suspectat că punea la cale un atentat terorist. Presa britanică susține că acesta avea o grenadă în bagaje.

Unul dintre terminalele aeroportului londonez Gatwick a fost evacuat, sâmbătă, în urma descoperirii unui ‘pachet suspect’, potrivit BBC, care citează personalul de securitate aeroportuară, transmit Reuters și DPA.

‘Din cauza acestui incident, terminalul de nord a fost evacuat, ca măsură de precauție’, au anunțat autoritățile aeroportuare pe contul oficial de Twitter, citat de Agerpres

Incidentul survine a doua zi după atentatele teroriste comise la Paris și soldate cu 128 de morți și 250 de răniți. În urma acestor atacuri, premierul britanic David Cameron a convocat pentru sâmbătă o reuniune de urgență a comitetului COBRA, însărcinat cu asigurarea securității pe teritoriul Marii Britanii.

Aeroportul Gatwick este al doilea din Marea Britanie, ca număr de călători, și se află la circa 50 de kilometri sud de Londra, informează Agerpres.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares