Mar 30, 2023, 05:18

Poziţie surprinzătoare a Administraţiei Prezidenţiale: România nu ar vrea ca Rusia să fie „izolată”

putin

Klaus Iohannis va pleca miercuri la Munchen, unde va participa la Conferinţa anuală de securitate şi unde va susţine sâmbătă un discurs în care va cere o întărire a prezenţei militare a NATO la Marea Neagră.

Printre subiectele care vor fi discutate la conferință se numără însă şi poziția față de Federația Rusă, criza refugiaților, viitorul NATO, terorismul, situația din Siria, Ucraina și din Africa, schimbările climatice, informează Agerpres.

Referitor la Rusia, România consideră că „izolarea nu este cea mai bună soluţie”, iar pe anumite paliere, cum este Siria, dialogul poate fi menţinut. De asemenea, preşedintele va susţine în cadrul conferinţei că sancţiunile impuse Rusiei pot fi ridicate treptat, dacă vor fi implementate acordurile de la Minsk, însă nu se pune problema ridicării sancţiunilor în momentul de faţă.  Oportunitatea menţinerii acestor sancţiuni va fi însă un subiect care trebuie abordat, susţin surse oficiale de la Administraţia Prezienţială, în cadrul Consiliului European de vară. 

La reuniunea de la Munchen vor participa șefi de stat, premieri, comisari europeni, miniștri din mai multe țări.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares