Mar 30, 2023, 12:15

Predoiu vrea să rămână premierul PNL. Buşoi candidează la Bucureşti cu 4,1% în sondaje

andreea paul si predoiu

Cătălin Predoiu a acceptat să preia şefia PNL Bucureşti doar cu condiţia să nu fie obligat să candideze la Primăria Capitalei, pentru că doreşte să fie premier după alegerile din 2016, în cazul în care PNL va câştiga alegerile.  El va trebui să anunţe cine este candidatul partidului la Bucureşti, în condiţiile în care Cristian Buşoi a obţinut 4,1% intenţie de vot în sondajul analizat duminică de conducerea partidului.

Cătălin Predoiu, desemnat de comisia de unificare a PNL pentru a prelua şefia interimară a organizaţiei Bucureşti, a precizat luni că va prezenta vineri, în cadrul Consiliului Naţional al partidului, un plan de reformă la nivelul Capitalei şi că proiectul guvernării rămâne în vigoare.

Vasile Blaga a precizat că în această săptămână, tot la CN al PNL, va fi anunţat şi candidatul formaţiunii la Primăria Capitalei, dar a adăugat că Predoiu rămâne propunerea PNL pentru postul de premier.

„Am decis ca Bucureştiul să aibă un singur preşedinte, am decis cu unanimitate că domnul Predoiu este propus şi sunt convins că va fi votat. Domnul Predoiu rămâne propunerea PNL pentru funcţia de premier”, a declarat Blaga, la finalul discuţiilor din comisia de unificare, citat de Mediafax.

„Am primit un mandat din partea comisiei de unificare de a prezenta Consiliului un plan de reformă şi de accelerare a fuziunii din cadrul organizaţiilor din Bucureşti. Este vorba despre un mandat care vizează strict conducerea organizaţiei din Bucureşti. Aşa cum a spus şi copreşedintele Blaga, celălalt proiect rămâne în vigoare (menţinerea sa drept candidat pentru funcţia de premier-n.r). Cred că trebuie să ne axăm pe ambele proiecte, în paralel cu pregătirea alegerilor locale, să continuăm eforturile pentru a pregăti guvernarea. Nu este vorba de a trece de la un proiect la altul, de a cumula o funcţie în plus. Este vorba despre a-mi aduce contribuţia alături de colegi la alegerile locale”, a declarat prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu, a cărui nominalizare pentru şefia organizaţiei Bucureşti ar urma să fie validată vineri de Consiliul Naţional.

Predoiu a mai afirmat că planul de reformă pe care îl va prezenta Consiliului are ca piloni principiul celei mai bune candidaturi, unificarea organizaţiilor de sector, împlinirea fuziunii până la la nivelul şefului de organizaţie, până anul viitor, precum şi aplicarea criteriilor de integritate şi profesionalism ?la sânge? în toate organizaţiile.

 

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares