Mai 31, 2023, 00:55

Prefectul din Harghita se roagă de primarii maghiari să arboreze un steag românesc în stare bună

arhiva

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural care a avut loc ieri, prefectul judeţului, Adrian Jean Andrei, le-a cerut primarilor şi şefilor instituţiilor publice să ia toate măsurile ca pe sediile lor să fie arborat un drapel al României aflat în condiţii bune.

„Sunt foarte multe instituţii publice, pe care dumnevoastră le coordonaţi şi le conduceţi, care au pe sediul acestora steagul României deteriorat sau distrus în totalitate. Am rugămintea să luaţi toate măsurile prevăzute prin Legea 75 din 1994 şi a HG nr. 1157 din 2001, pentru a arbora drapelul românesc în bune condiţii şi în stare bună. Ştiţi că sunt contravenţii şi de asta vreau să vă rog, astăzi, la Colegiul Prefectural, cei care ştiţi, să luaţi toate măsurile necesare”, spunea prefectul judeţului Harghita, potrivit Informaţia Harghitei.

Adrian Jean Andrei a înaintat şi o circulară tuturor primăriilor din judeţ pentru ca în termen de 30 de zile „fiecare să îşi ia măsurile necesare pentru aprobarea steagurilor proprii”. Prefectul a mai spus că ieri a primit o adresă din partea Consiliului Judeţean în care se precizează că a fost iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens.

„Să terminăm odată şi cu bătălia steagurilor şi cu tot felul de speculaţii care se fac şi cu subiecte gratuite pentru unii care de abia le aşteaptă”, a mai spus prefectul.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares