Apr 2, 2023, 09:19

Premierul francez: Suntem în război cu ISIS. Vom ataca acest dușman VIDEO

valls

Premierul Valls declarat la postul de televiziune TF1 că guvernul intenționează să extindă starea de urgență impusă pe întreg teritoriul Franței după atacurile de vineri seară și că le va oferi autorităților resurse extinse pentru a lupta împotriva a ceea ce el a numit un dușman „foarte bine organizat”.

„Vom lovi acest dușman care vrea să distrugă Franța și Europa. Și pentru a-i pedepsi pe cei care au comis aceste atacuri. Vom răspunde la același nivel ca acest atac, cu dorința de a distruge. Și vom câștiga acest război”, a spus oficialul francez.

Franța își va continua intervenția în Siria pentru a lovi Statul Islamic, a declarat premierul francez Manuel Valls, după ce gruparea jihadistă a revendicat atentatele de vineri seară din Paris.

„Există două momente importante în zilele următoare: extinderea stării de urgență (…) și extinderea activității noastre în Siria. Nu va fi nici un răgaz pentru cei care atacă valorile Republicii. Astăzi, mai mult ca niciodată, unitatea și solidaritatea sunt scutul nostru”, a spus premierul, care a anunțat că va da mai multe detalii luni, la Varsailles.

Valls a adăugat că ISIS s-a decis de luni, de ani de zile să atace Franța, pentru că țara este un simbol.

VIDEO

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares