Mar 24, 2023, 23:28

Premierul Franţei avertizează: Va fi război civil dacă extremiştii câştigă alegerile

manuel valls

Premierul Manuel Valls a avertizat vineri, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor regionale, că o victorie a Frontului Naţional de extremă dreaptă în acest scrutin ar putea conduce la un „război civil”, relatează Reuters în pagina electronică, citată de Mediafax.

FN, care o obţinut o victorie, în primul tur, în şase dintre cele 13 regiuni franceze, este dat ca perdant de mai multe sondaje de opinie în Nord-Pas-de-Calais şi Provence-Alpes-Côte d’Azur.

„Ne afăm într-un moment istoric, deoarece, în fond, ţara noastră are două opţiuni: există o opţiune a extremei drepte care, în fond, promovează disensiunea, iar această disensiune poate conduce la război civil. Există şi altă viziune, cea a Republicii şi valorilor, care este unitatea”, a declarat Valls pentru postul France Inter.

„Nu ignor dificultăţile cu care se confruntă compatrioţi mei (…), cunosc suferinţa multora dintre compatrioţii noştri, dar nu doar vorbind despre aceste suferinţe putem avansa, exploatându-le, ci oferind răspunsuri”, a continuat el.

„Trebuie să oferim aceste răspunsuri nu luni, ci până duminică, în regiunile în care stânga poate învinge”, a subliniat şeful Guvernului.

„Există nouă regiuni din 12 în Hexagon, patru regiuni peste mări, plus Corsica, în care stânga este unită şi poate învinge. Nu vorbim suficient despre acest lucru”, a apreciat Valls.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares