Iun 3, 2023, 15:23

Premierul Franţei: Starea de urgenţă va fi prelungită până la înfrângerea ISIS

valls

Premierul francez Manuel Valls spune că starea de urgenţă din Franţa instaurată după atacurile teroriste din noiembrie de la Paris va fi prelungită atât timp cât timp va fi nevoie.

„Cât timp cât există o ameninţare, trebuie să folosim toate mijloacele. Avem de-a face cu un război total şi global cu terorismul. Războiul pe care noi îl ducem trebuie să fie de asemenea total şi nemilos”, a precizat premierul francez aflat la Forumul de la Davos, într-un interviu pentru BBC.

Măsurile speciale care dau autorităţilor puteri suplimentare privind arestul la domiciliu şi desfăşurarea de raiduri şi percheziţii fără mandat ar fi exprirat la 26 februarie. Valls a adăugat că starea de urgenţă trebuie să rămână în vigoare „până când vom scăpa de ISIS”. 130 de oameni au murit în urma atentatului de la Paris din 13 noiembrie.

Prin vocea lui, Franţa a făcut şi un pas înapoi în ceea ce priveşte găzduirea refugiaţilor din zonele de război, în contextul în care la alegerile regionale extremiştii de la Frontul Naţional au obţinut victorii importante pe discursul anti-migraţie.

„Europa nu poate lua toţi refugiaţii care fuc din războaiele teribile din Irak şi Siria. Altfel, societăţile noastre vor fi destabilizate”, a spus premierul.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares