Dec 7, 2022, 02:48

Premierul Israelului, dezlănțuit împotriva Națiunilor Unite. „ONU încurajează terorismul”

israel-palestinians

Problema palestiniană îl face de cele mai multe ori pe premierul Benjamin Netanyahu să renunțe la diplomație. Acum însă a fost de neoprit când secretarul general ONU, Ban Ki-Moon, a vorbit în fața Consiliului de Securitate nemulțumirea crescută a palestinienilor în fața ocupației israeliene.

„Comentariile secretarului general al ONU încurajează terorismul. Nu există nici o justificare a terorismului. Asasinii palestinieni nu doresc să construiască un stat, ei doresc să distrugă un stat. ONU și-a pierdut neutralitatea și forța morală, iar aceste declarații ale secretarului general nu îmbunătățesc situația”, a declarat Benjamin Netanyahu, după ce Ban Ki-Moon a atribuit „frustrărilor palestiniene” atacurile din ultimele 4 luni care au provocat moartea a 25 de israelieni.

Ban Ki-moon, care s-a adresat Consiliului de Securitate în cursul unei dezbateri privind Orientul Mijlociu, s-a declarat preocupat de noile proiecte israeliene de construire de locuințe în Cisiordania, calificându-le drept inițiative provocatoare.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares