Iun 8, 2023, 01:45

Premierul Republicii Moldova, confundat la ONU cu Vladimir Putin

strelet

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, a fost confundat cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, atunci când a fost întâmpinat de staff-ul tehnic de la sediul Națiunilor Unite. Astfel, premierul moldovean a fost escortat în sala de festivități spre locul care fusese pregătit președintelui rus, potrivit postului de televiziune rusesc RTVI, citat de Vocea Basarabiei.

Fără a-și manifesta surprinderea, deoarece și înainte i se mai spusese că ar semăna fizic cu Putin, premierul moldovean a clarificat imediat situația, îndreptându-se spre locul care îi era rezervat.

În presa rusă au apărut o serie de comentarii pe tema acestei confuzii, unele ziare afirmând că, după o absență de zece ani la sediul ONU, nimeni nu mai ține minte cum arată Vladimir Putin cu adevărat. Potrivit unei alte ‘ipoteze’, Putin însuși ar fi regizat această confuzie, dar motivele acestei ‘manevre politice’ rămân neclare, mai spune Vocea Basarabiei.

Când a fost întrebat de jurnaliști ce crede despre asemănarea sa cu Vladimir Putin și cu Traian Băsescu în același timp, premierul Valeriu Streleț a abordat cu umor subiectul, replicând că ar dori să fie tratat după faptele sale, nu după cum arată.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares