Aug 12, 2022, 15:35

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, lovit cu pumnul în față în timpul unui miting electoral VIDEO

rajoy

Premierul spaniol Mariano Rajoy a fost lovit cu pumnul în față în timpul unui eveniment electoral desfășurat în Galicia, în provincia sa natală. Agresorul a stat în apropierea premierului spaniol, lovindu-l brusc pe Rajoy, care a fost luat prin surprindere, la fel ca forțele de securitate. Mai mult, tânărul a reușit să îl lovească și pe unul dintre agenții de pază înainte să fie imobilizat.

Incidentul a avut loc în ultimele ore ale turneului electoral pe care premierul spaniol l-a făcut în Galicia. Rajoy a decis să încheie evenimentul electoral în orașul despre care spune că îi este cel mai drag, Pontevedra, localitatea natală a soției și acolo unde a făcut primii pași în politică. Tânărul agresor, și el din Pontevedra, avea informația și l-a pândit pe premier chiar când acesta a decis să își facă „selfie” cu manifestanții, potrivit El Mundo.

Șeful executivului spaniol, în vârstă de 60 de ani, nu a fost rănit grav. Ulterior, pe imaginile televizate, el a putut fi văzut având un semn roșu pe față.

Imediat după incident, premerul a transmis pe Twitter că este bine și că va continua ziua de campanie. Regele Spaniei l-a sunat să se asigure că nu este rănit serios, potrivit jurnaliștilor spanioli.

„Este arestat? Cum a putut să se întâmple așa ceva?”, și-a întrebat premierul agenții de pază după ce a fost lovit, încercând totuși să își continue evenimentul, vizibil afectat.

Tânărul minor a fost arestat și a fost scos din sediul poliției în uralele mai multor localnici care îl așteptau să îl felicite.

„Sunt foarte mulțumit de ceea ce am făcut și dacă aș mai avea o șansă, aș face-o din nou”, a spus acesta polițiștilor. Surse din cadrul anchetei spun că tânărul este din familie bună, dar este cunoscut în zonă ca fiind un ultras, potrivit El Pais.

0 Comentarii

Shares