Mai 19, 2022, 02:13

Victor Ponta, din scaunul de premier: „Nu cred că putem spune că în 25 de ani am progresat”

ponta

Victor Ponta a anunţat în şedinţa de Guvern de marţi că se impun măsuri dure după tragedia din Colectiv pentru că „nu putem accepta ca ceea ce s-a întâmplat vineri să se mai repete”. În acelaşi timp, el a acuzat birocraţia şi lipsa de responsabilitate a funcţionarilor care, altfel, au revendicări salariale. „Aud zilnic cereri de măriri de salarii. (…) Nu vrea nimeni să fie mai responsabil, toată lumea vrea salariul mai mare. Salarii mai mari o să fie când o să fie mai multă competenţă şi mai multă responsabilitate”, a adăugat Victor Ponta, precizând că mesajul este foarte clar „şi pentru ministerul de Finanţe şi pentru autorităţi locale.

„Nu cred că putem spune că în 25 de ani am progresat, dimpotrivă avem mai multă birocraţie şi lipsă de responsabilitate”, a mai afirmat Ponta, citat de Mediafax.

Şeful Executivului a mai spus că vom avea din nou „nenorociri” dacă lucruile nu se schimbă în administraţie.

„Pe de-o parte avem iresponsabililate şi chiar lăcomie din partea celor care desfăşoară activităţi comerciale în care sunt implicaţi foarte mulţi oameni, pe de altă parte măsuri dure nu putem să le lăsăm doar la autorităţile locale pentru că nu au capacitatea de a implementa măsuri atât de dure şi combinaţia de iresponsabilitate şi lăcomie din partea celor care au asemenea activităţi comerciale, lipsa de capacitate instituţională a autorităţilor locale şi birocraţia, cea pe care o ştiţi foarte bine şi pe care o reproşez dumneavoastră miniştrilor pentru că aveţi mii de funcţionari care sunt de 5 ani, de 10 ani, de 20 de ani în ministere, în primării care plimbă hârtii şi când apar necazuri schimbăm guverne, schimbăm miniştri, schimbăm primari, dar de fapt ei rămân tot acolo şi fac tot ce au făcut până acum şi o să avem iarăşi nenorociri şi degeaba am câştigat bătălia cu economia că bătălia cu birocraţia nu am câştigat-o şi ştiţi foarte bine acest lucru”, a spus Victor Ponta.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares