Feb 4, 2023, 19:43

Preoţii din Moldova le cer moldovenilor să nu o voteze pe Maia Sandu pentru că „e stearpă”

Maia Sandu sursa foto pagina de Facebook

Un grup de preoți, în frunte cu episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, a îndemnat vineri creștinii din Republica Moldova să nu fie indiferenți față de viitor, să se prezinte la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale pe 13 noiembrie și să nu o aleagă pe candida proeuropeană Maia Sandu, spunând că ea prezintă un „pericol pentru Biserică” și că ar fi „stearpă”.

Preoții au declarat că oamenii trebuie să susțină un candidat creștin și moral sănătos, așa cum, în opinia lor, este candidatul prorus Igor Dodon.

Într-o conferință de presă, episcopul Marchel, subordonat Patriarhiei Moscovei, a declarat că Biserica nu se amestecă în politică, nu influențează deciziile politice, dar vine să le explice oamenilor cine poate să promoveze valorile morale sănătoase și cine le încalcă.

Episcopul Marchel a menționat că acum alegerea se face între „un creștin și un necreștin, între un patriot și un nepatriot”, pentru că, potrivit lui, în așa fel s-au plasat cei doi candidați, scrie Deschide.md, citat de Agerpres.

Înaltul prelat a insistat că vrea să orienteze creștinii, să le spună că nu este un drept moral-creștinesc să o voteze pe Maia Sandu, care, în calitatea sa de ministru al educației, în anul 2013 a introdus în bibliotecile din țară o carte pe care episcopul a numit-o nocivă, enciclopedia ‘Viața sexuală’.

Această carte păcătoasă conține fotografii spurcate”, a afirmat episcopul de Bălți și Fălești.

Episcopul a mai acuzat-o pe Maia Sandu că a interzis rugăciunea la festivitatea de început de an școlar. El s-a arătat nedumerit de faptul că pe fosta ministră a deranjat-o agheasma cu care erau stropiți elevii și profesorii la început de an școlar.

Însă episcopul nu s-a limitat doar la aceste acuzații și a trecut la atac la persoană, spunând despre Maia Sandu că „nu are familie și copii” și că ar fi „stearpă”, scrie și Ziarulnational.md.

„Rodul activității mele, a dumitale, trebuie să se soldeze cu un… rezultat. Așa cum nu găsim rodul stăruințelor ei, am zis că e un bob sterp. Lumea zice că ea nu va închide biserici, pentru că ea se duce la biserică. Eu nu am văzut-o”, a mai spus el.

Întrebat dacă are binecuvântarea Mitropolitului Vladimir pentru a face aceste declarații, episcopul Marchel a afirmat că în această conferință de presă reprezintă Eparhia de Bălți și Fălești și nu are nevoie de binecuvântarea ÎPS

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares