Dec 1, 2022, 15:02

Presa britanică: Copiii din Nepal sunt vânduți ca sclavi pentru familii din Marea Britanie

copii in nepal

Guvernul nepalez a anunțat marți că va investiga informațiile conform cărora copii din regiunile afectate de cutremurul puternic produs anul trecut sunt traficați și vânduți ca sclavi pentru familii britanice, relatează DPA

O relatare publicată de tabloidul britanic The Sun anunța că în Nepal copii în vârstă de 10 ani sunt traficați în nordul Indiei și vânduți familiilor britanice.

The Sun, citat de Agerpres, a relatat că respectivii copii sunt vânduți cu 5.300 de lire sterline de către bande de traficanți care acționează în India. Guvernul britanic i-a cerut poliției să investigheze informațiile.

Guvernul nepalez a interzis atât adopțiile internaționale, cât și pe cele locale în urma cutremurului de la finalul lui aprilie 2015, tocmai pentru a preveni traficul cu copii

Ancheta guvernului de la Kathmandu va fi sprijinită de Child Welfare Board.

Oficiali din districtul Dolakha, afectat de cutremur, au declarat că de multe ori părinți din zonă și-au trimis copiii la studii în India pentru a deveni călugări.

Ei nu au înregistrate cazuri de trafic de copii, deși afirmă că nu exclud posibilitatea ca aceștia să facă obiectul acestei practici după ce ajuns la locuințele lor temporare din India.

Cel puțin 39.300 de copii din Nepal au avut de suferit în cele mai afectate 14 districte în urma cutremurului din 25 aprilie anul trecut și a replicilor lui, conform guvernului nepalez. Peste 1.000 dintre ei și-au pierdut părinții în urma acestor seisme.

.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares