Mar 25, 2023, 00:09

Presa locală: Gheorghe Nichita se laudă că și-a rezolvat problemele cu Justiția și că a fost susținut de SRI

foto buna ziua iasi

Cotidianul Bună Ziua Iași scrie că într-o ședință a PSD Iași, Gheorghe Nichita, reinstalat în funcția de președinte al filialei, i-a anunțat pe apropiații săi că și-a rezolvat deja problemele cu justiția și că va reveni în curând în fruntea Primăriei.

Fostul edil, suspendat și cercetat penal sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, a explicat și modul în care și-a „rezolvat” problemele cu justiția, scrie Bună Ziua Iași:

„Eu mi-am rezolvat problemele cu justiția, întelegeti voi. Aceasta țară este condusă de generalul Florian Coldea, pentru că președintele Klaus Iohannis nici nu știe ce are de făcut. Să fie foarte clar pentru toata lumea. Eu am fost susținut pe linia serviciilor cât a fost George Maior șeful SRI și nu mi s-a întâmplat nimic. Dar să știți că nici de acum nu mi se poate întâmpla nimic! Nimeni nu are ce să-mi facă mie nimic. Eu am deținut controlul atâția ani și-l voi deține și de acum înainte”, le-a explicat Nichita apropiaților săi.

Gheorghe Nichita a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu va mai tolera atacurile din interiorul PSD Iaşi la adresa sa şi că ar putea urma excluderi din partid în cazul în care tensiunile din interiorul organizaţiei nu vor fi aplanate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu eu decid excluderile, ci Biroul Permanent Judeţean. Dar nu pot tolera la infinit. Vino în partid şi spune nemulţumirile, nu distruge din interior. Am avut şi cu Simirad (Constantin Simirad, fostul preşedinte al CJ Iaşi – n.r.) situaţia asta, era om cu greutate, dar l-am dat dat afară din partid”, a afirmat Gheorghe Nichita.

El a precizat că încă are răbdare, însă a amintit că toţi cei care îl atacă au fost puşi pe listele PSD şi nu au candidat uninominal în alegeri.

În Mihai Chirica am avut încredere, l-am sprijinit să fie şef la municipiu la PSD, l-am impus aproape. La alegerile prezidenţiale a eşuat complet, ca om politic a eşuat lamentabil”, a spus Nichita, făcând referire la înfrângerea PSD în municipiul Iaşi la scrutinul pentru alegerea preşedintelui ţării.

Gheorghe Nichita a afirmat că Mihai Chirica se comportă „de parcă ar fi fost ales în funcţia de primar”, deşi deocamdată îi ţine locul, pe fondul anchetei DNA care îl vizează.

Nichita a menţionat că nu are un proiect politic pentru perioada următoare şi că este preocupat doar să îşi rezolve problemele cu justiţia.

Liderul filialei municipale PSD Iaşi, Mihai Chirica, totodată viceprimar al Iaşiului cu atribuţii de primar, declara, joi, într-o conferinţă de presă, că şeful filialei judeţene a PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, ar trebui să facă un pas înapoi şi să renunţe la conducerea organizaţiei, din cauza problemelor cu justiţia ale edilului suspendat.

„Pentru relansarea partidului, Nichita ar trebui să facă un pas înapoi. PSD are nevoie de relansare, înaintea unor bătălii grele cu PNL. Trebuie să fim altfel. Dacă instanţa îi dă dreptate, postul de preşedinte al organizaţiei îi este asigurat”, spunea Mihai Chirica.

El afirma că Nichita nu ar fi trebuit să renunţe la autosuspendarea din fruntea organizaţiei şi că filiala judeţeană putea fi condusă de unul dintre prim-vicepreşedinţi.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares