Ian 31, 2023, 01:58

Presa locală: Patronul ROMPREST, căutat de procurori, a fugit în Cuba

Florian Walter, finantatorul echipei de fotbal Universitatea Cluj, acorda un interviu cotidianului Gazeta Sporturilor, la hotelul Papillon Zeugma, in Belek, Turcia. 24.01.2012

Site-ul de ştiri din Prahova ph-online.ro scrie că Florian Walter, acţionarul majoritar al firmei de salubritate Romprest, s-ar ascunde in Cuba. Site-ul citează surse apropiate omului de afaceri ploieştean.

Potrivit acestora, Walter a părasit ţara cu o zi înainte ca anchetatorii să desfăşoare percheziţiile la adresa de domiciliu a afaceristului.

Interesant este faptul că fostul finanţator al FC Petrolul a reuşit să anticipeze cu exactitate cursul pe care îl va lua ancheta procurorilor, astfel încât, în timp ce oamenii legii căutau probe în casă şi la sediul firmei acestuia, Walter se afla deja în drum spre Franţa.

Surse neoficiale au declarat că Walter ar fi ajuns la Nisa cu un autoturism, iar de acolo a zburat cu avionul până în America de Nord, având ca destinaţie finala Cuba.

Înainte de a părasi continentul european, Walter s-a asigurat că are în bagaj banii păstraţi în băncile străine

La Monaco, Florian Walter a facut o alta oprire unde, susţin aceleaşi surse, afaceristul şi-a retras banii dintr-o banca locală. Momentan nu se cunoaşte suma pe care Walter a reuşit să o transfere în Cuba, dar, potrivit informaţiilor neoficiale, veniturile fostului finanţator provin în mare parte din evaziune fiscala şi spălare de bani.

Walter a fost dat în consemn la frontieră miercuri, tot atunci reprezentanţii DIICOT declarând că „există indicii cum că este în ţară şi se sustrage urmăririi penale”.

Citiţi întregul text pe ph-online.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares