Ian 31, 2023, 02:12

Presa locală: Politicieni şi magistraţi din Târgu Jiu şi-au branşat ilegal vilele la reţeaua de apă

cartierul-bicaz

Zeci de politicieni, magistraţi, angajaţi ai Guvernului care și-au cumpărat teren în cartiere precum Primăverii, Calea Severinului, Bicaz, Ursați sau Bârsești s-au branșat ilegal la rețeaua de apă și nu au plătit nici măcar o factură către Aparegio, pentru ceea ce au consumat, scrie site-ul gorj-domino.ro. Printre aceștia, spune sursa citată, se numără oameni cu funcții importante, directori, afaceriști și magistrați și chiar executori judecătorești.

Aceștia locuiesc în cartiere bune ale orașului și consumă apă câtă vor, pentru că nu o plătesc! Dan Gavrilescu-fost politician, membru PDL Gorj, Cosmin Popescu de la Complexul Energetic Rovinari, Constantin Văduva, lichidator judiciar, directori din Primăria Târgu-Jiu, juristul Grigore Jianu- actualul secretar al Primăriei Târgu-Jiu (care, după ce a primit notificarea Aparegio, a intrat în legalitate n.red.), Emil Dragomirescu, fost director la Termo Rovinari, Sorin Băluță, patron Byons, fotbalistul Mingote, de la Pandurii Târgu-Jiu, Florin Ninu, fost director la SAPARD, Ion Săvoiu sunt câteva dintre persoanele care au „uitat” să își plătească factura la Aparegio. Aceștia s-au branșat ilegal la rețea și nu au mers să anunțe Aparegio, care aducea câte un contor și începea să factureze apa consumată. În total sunt 32 de persoane care au case construite în cartierul Bicaz și nu au plătit de câțiva ani apa consumată, însă situația cartierului Bicaz nu este singulară. Unii dintre cei enumerați au venituri foarte mari. După ce au primit notificările din partea societății de distribuție a apei, mai mult de jumătate dintre cei branșați ilegal au încheiat contract cu Aparegio.

Mai multe cartiere au probleme

Și în alte zone din oraș există consumatori și mai mari care au chiar ferme de animale. Aceștia consumă apă fără ca aceasta să fie contorizată sau plătită. „Nu este singulară situația din cartierul Bicaz. Avem probleme și în Primăverii, Bârsești, Ursați, Calea Severinului. Am efectuat un inventar săptămâna trecută și pe Bicaz din 50 de case, 32 erau branșate ilegal. Am trimis notificări, 14 dintre proprietari au venit deja să facă contract cu Aparegio. Toți aveau alimentare cu apă ilegală și trebuie să intre în legalitate. Unii dintre ei aveau aparat de măsurat, dar nu aveau contract şi nu au plătit nimic. Alimentarea cu apă în zonă există de când au început lucrările de amenajare, din urmă cu patru-cinci ani. Numele contractelor a crescut în urma controlului pe care l-am făcut”, a spus Traian Pătrășcoiu, directorul Aparegio, citat de gorj-domino.ro

(credit foto Gorj News)

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares