Ian 31, 2023, 01:48

Preşedintele Ucrainei: Rusia pregăteşte o invazie

invazie

Rusia pregăteşte o invazie asupra Ucrainei, acuză preşedintele Petro Poroşenko, pe fondul intensificării confruntărilor în regiunile separatiste est-ucrainene, informează BBC News online, citat de Mediafax.

Rusia a negat că ar fi implicată în conflictul separatist din estul Ucrainei, dar Poroşenko susţine că 9.000 de militari ruşi sunt pe teritoriul ucrainean.

„Există riscuri uriaşe de reluare a confruntărilor militare de mare amploare”, a declarat Poroşenko în Parlamentul de la Kiev.

„Armata ucraineană trebuie să fie pregătită pentru o nouă ofensivă din partea inamicului, chiar şi pentru o invazie de mare amploare de-a lungul frontierei cu Rusia. Trebuie să fim pregătiţi pentru asta”, a insistat Poroşenko, precizând că armata ucraineană are 50.000 de militari mobilizaţi în estul ţării.

Confruntările militare s-au intensificat, miercuri, în estul Ucrainei, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţii separatişti proruşi.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu peste 6.400 de morţi, potrivit estimărilor ONU.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares