Mar 29, 2023, 17:05

Primarii au zbierat la Cioloş: „Vrem pensii speciale!”. Premierul a reuşit cu greu să îşi ţină discursul

ciolos

Premierul Dacian Cioloş a avut mari dificultăţi în încercarea de a vorbi în faţa Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, fiind supus unui tir de ţipete şi reproşuri legate de faptul că Guvernul a blocat la CCR legea pensiilor speciale pentru primari.

În ţipetele primarilor prezenţi în sală, Cioloş a încercat să explice că Guvernul a fost nevoit să conteste legea deoarece a fost făcută prost.

„Legat de pensia pentru primari, Guvernul nu a contestat dreptul primarilor de a avea pensie. Ceea ce noi am contestat a fost modul în care s-a făcut această lege, pe picior, fără să se identifice sursa de finanţare”, a spus prim-ministrul.

„Dar la parlament de unde au bani? Parlamentarii de ce au primit?”, au strigat primarii, nelăsându-l pe şeful Guvernului să vorbească.

Cu greu, Cioloş a explicat că la Parlament este altă sursă de finanţare pentru pensiile seciale şi nu a avut Guvernul un cuvânt de spus.

Primarii au început din nou să ţipe şi, în vacarmul creat, Cioloş le-a promis că „dacă anul viitor va fi prevăzut buget pentru această pensie, anul viitor pot fi pensii şi pentr primari”

„Şi pensiile astea şi pentru parlamentari trebuie tratate integrat, ca şi la salarizare, s-a ajuns la inechităţi. dacă tot mergem cu opensii speciale, se ajunge la inechităţi”, a mai încercat premierul să explice.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares