70% dintre emigranții din Calais vor ajunge în Marea Britanie, potrivit ultimelor estimări. 8 milioane de euro cheltuiți numai în Dover pentru cazare, mâncare și transportul emigranților.
Marea Britanie nu mai face față valului de emigranți care vin dinspre Calais, localitate franceză situată pe țărmurile sudice ale strâmtorii Pas-de-Calais, în fața portului britanic Dover. Copiii emigranților care reușeasc să treacă granița dintre țări, sunt trimiși cu taxiurile în Londra, pe banii contribuabililor, decontați de generosul primar din Dover, ca primă măsură luată de acesta împotriva fenomenului.
Taximetriștii fac coadă în Calais, istoric ultima stăpânire engleză pe teritoriul Franței, în așteptarea emigranților, iar pentru fiecare cursă către capitală primesc aproximativ 150 de lire sterline (n.r. 215 euro), potrivit unei investigații The Telegraph. Asta după ce autoritățile s-au declarat depășite de situația care pare fără rezolvare, după ce numărul tinerilor emigranți care cer azil în regiunea Kent s-a dublat din martie până acum.
Călătoriile cu taxiul sunt plătiți din banii destinați pentru serviciile sociale, care au rămas fără locuințe destinate emigranților în căutare de adăpost. Un taximetrist a dezvăluit că firma la care lucrează a făcut în ultimele zile mai mult curse de acest gen.
Oficialii din Dover au recunoscut că sunt nevoiți să apeleze la asemenea practici și spun că singurul lucru pe care îl pot face pentru contribuabili este să negocieze tarifele și să recurgă la această varianta doar în cazuri extreme și în general pentru copiii sub 18 ani care cer azil în Marea Britanie. Alți 50 de adolescenți au fost plasați în orfelinatele din apropierea districtului, acolo unde erau locuri disponibile.
Șeful consiliului local a avertizat că districtul Kent a cheltuit deja 5,5 milioane de lire sterline( aprox. 8 milioane euro) pentru a face față situației emigranților veniți dinspre portul francez Calais. Mai mult, acest asigură că au rămas fără bani din bugetul destinat urgențelor, iar situația pare mai degrabă să se deterioreze. Guvernul de la Londra a asigurat o infuzie de fonduri suplimentare pentru întreaga regiune.
Șoferii britanici au început să facă bani de pe urma emigranților. Potrivit aceleiași investigații The Telegraph, mulți dintre ei au pretins mii de lire sterline pentru a-i trece granița. Iar hotelurile de două și trei stele din zonă au epuizat camerele. Autoritățile estimează că nu mai puțin de 70% dintre emigranții din Calais vor ajunge în Regat, potrivit ultimelor estimări oficiale.
Aproximativ 400 de tentative de intrare în Eurotunel ale imigranților care doresc să ajungă în Marea Britanie au fost înregistrate în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona Calais. Aceste încercări ale imigranților de a intra în Eurotunel au fost din ce în ce mai multe în ultimele săptămâni și s-au soldat cu 15 morți.
0 Comentarii