Iun 7, 2023, 23:12

Primarul care se crede Dumnezeu. Un director de liceu şi-a dat demisia după ce a fost umilit de Cherecheş în faţa elevilor VIDEO

Primarul Chereches alaturi de nepotul sau

Protestele elevilor faţă de decizia conducerii liceului Şincai de a se introduce uniforme l-au adus pe primarul Cherecheş în şcoala în care învaţă şi nepotul său pentru a da o lecţie directorului. Edilul a vorbit minute în şir despre libertatea elevilor de a alege, despre cum trebuie să îşi ia singuri deciziile şi despre modul în care ar trebui să se poarte un lider.

„Dacă există anumite pârghii prin care vouă vi se cere fiţi mai restricţionaţi în exprimare, sau să nu vă puteţi exprima când şi cum vă doriţi…e mai greu să îmi pună cineva pumnul în gură. Că aşa sunt eu.

(…)

Şi pe mine nu m-a făcut nici mama, nici Dumnezeu primar. Ci Cătălin Cherecheş. Şi sunt aşa cum sunt de când mă ştiu. Şi nu e nevoie să fiu primar ca să îmi spun punctul de vedere.

Aplauze….

(..)

Atâţia profesori am văzut şi eu care nu aveau un comportament decent în afara şcolii.”

Aplauze…

Aplaudat şi încurajat de elevi după fiecare glumă pe care a făcut-o pe seama directorului, Cherecheş a făcut spectacol în faţa elevilor, râzând cot la cot cu ei de cel care încerca să negocieze introducerea uniformelor în şcoli.

„Pe lângă asta, vreau să vă spun că pe prea multe hârtii şi pe prea multe bugete şi pe prea multe proiecte mi-am pus semnătura cu foarte mult drag pentru această şcoală, fără să vorbesc eu atât de mult despre ce fac şi lăsându-i pe alţii să spună ce fac ei pe semnătura mea, încât să nu-mi permit să vin aici şi să am o simplă discuţie cu elevii. N-aş fi vrut astăzi să iau o decizie să nu mai calc niciodată în acest colegiu.(…)

Director: Să vă spun şi eu câteva lucruri legate de acest contract. Acest contract este lege.

Cherecheş: Sunt şcoli în România care au modificat acest contract….

Râsete, aplauze….

Director: Colegiul Sfântul Sava din Bucureşti de exemplu…

(…)

Cherecheş: Domnul director, am aici contractul făcut de liceul Sfântul Sava…

Râsete, aplauze…

…care mi se pare foarte abuziv. O să îi rog pe elevi să îl accepte aşa abuziv.

Vi-l listez eu şi vi-l trimit. Îl analizaţi toţi şi până la sfârşitul săptămânii vă hotărâţi. Dacă la Colegiul Sfântul Sava se poate accepta varianta asta abuzivă, se poate accepta şi aici la Şincai.

Umilinţa edilului la adresa conducerii şcolii a continuat şi a promis în faţa nepotului şi a colegilor săi că va rezolva şi problema susţinerii pe care proiectul o are în liceu.

„Nu ştiu cine e din consiliul de administraţie la Consiliul local.

Nu aveţi şi în consilul local nişte membri? Vreo 3, 4….Dacă ei au acceptat prostia….lucrurile astea inteligente

Râsete, aplauze…

Director: S-ar putea să fie oameni cu mai multă experienţă…

Primar: Experienţa nu înseamnă că ai întotdeauna dreptate. Experienţa poate însemna o serie de trăiri cu caracter negativ de-a lungul vieţii”

Apoi a lăsat la o parte orice apropo sau glumă şi i-a spus directorului ce crede despre el, din nou în aplauzele elevilor.

„Am o singură condiţie, foarte mare şi foarte greu de realizat pentru toţi cei care s-au dorit de 20 de ani încoare. Să înţeleagă un lucru.

Ca să fii director trebuie să ai o primă mare calitate. Să fii băimărean, să simţi ceva pentru oraşul ăsta şi nu să simţi ceva pentru un partid politic. Asta trebuie să înţeleagă fiecare care vrea să fie director.

Joi o să chem şi inspectoratul şcolar că am văzut nişte profesori tineri care pot să fie hotărâţi…”

Aplauze….

Imediat directorul şi-a depus demisia, la presiunea primarului, notează publicaţia locală ziarmm.ro. Astfel, în urma întâlnirii, s-a decis ca fiecare clasă din Colegiul Național „Gheorghe Șincai” să își desemneze un reprezentant care împreună cu structura managerială să formuleze obligațiile, dar și drepturile elevilor. Aceste aspecte vor fi cuprinse în noul contract educațional care va fi valabil la nivelul unității de învățământ

Primarul a fost atât de mândru de reuşita sa încât a postat toată înregistrarea discuţiei cu directorul şi elevii pe pagina sa de youtube.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares