Mai 9, 2021, 12:48

Primii refugiați arabi ajung astăzi la Galați

euronews.com

Primul lot de refugiați din țările arabe, alocați obligatoriu României de Comisia Europeană, ajunge joi la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Galați. Inspectoratul General pentru Imigrări va comunica oficial, în cursul zilei, informații cu privire la alocarea celor 15 imigranți în România.

CRCPSA Galați are o capacitate de 250 de locuri și poate fi extinsă cu încă 30 de locuri. De asemenea, încă de anul trecut s-a decis ca în cazul unui aflux mare de imigranți la Galați se poate apela la un fost internat școlar din oraș, care are 100 de locuri de cazare și mai există și capacitatea de amplasare a 300 de corturi sau locuințe modulare în curtea centrului pe o suprafață de trei hectare, potrivit Agerpres.

CRCPSA Galați a fost înființat în 2004 și are compentență pe linia depunerii cererilor de azil pe șapte județe: Galați, Tulcea, Brăila, Constanța, Bacău, Vrancea, Vaslui. Obiectul de activitate al centrului îl reprezintă primirea cererilor de azil și analizarea lor.

„Din evaluările efectuate în cadrul IGI și pe baza informațiilor furnizate de agențiile internaționale care gestionează problema fluxurilor migratorii, putem aprecia că în anul 2016 afluxul masiv de refugiați pe ruta balcanică – Grecia Macedonia, Serbia – va continua. Este greu de făcut o estimare dacă va fi mai numeros decât anul trecut sau nu, dar cert este că acest flux va continua și tocmai de aceea, pe baza acestor analize, am luat măsurile necesare”, spunea în februarie chestorul IGU, Viorel Vasile.

În opinia sa, IGI este pregătit pentru a efectua interviurile și a analiza cererile de azil ale celor care le vor depune, atât cu personalul specializat existent, cât și cu personal suplimentar, care a fost pregătit în anul 2015.

0 Comentarii

Shares