Apr 2, 2023, 09:12

Prințul Harry a refuzat coloana oficială și a mers pe jos la Barack Obama

sursa Daily Mail

Unul dintre cei mai bine păziți oameni din Marea Britanie, prințul Harry, a uimit chiar și presa engleză când a ales să meargă pe jos spre Casa Albă, să-l întâlnească pentru prima dată între 4 ochi, pe Barack Obama. Unul dintre cei doi copii ai Dianei și Prințului moșternitor, Charles. „și-a arătat latura umilă la vizita de la Washington”, scrie presa de la Londra. „A eschivat coloana oficială obișnuită pentru vizitele regale, și a venit pe jos la întâlnirea cu șeful american de stat”, scriu jurnaliștii.

„Este o reală plăcerea să întâlnesc pe Alteța Sa în Biroul Oval. Am avut șansa să petrec mult timp cu membrii Casei Regale, dar este prima dată când avem șansa să vorbim direct. A ajuns să o cunoască foarte bine pe Michelle, din mai multe motive, dar în primul rând datorită jocurilor Invictus. Vrem să ne asigurăm că că vedem nu numai sacrificiile pe care le-au făcut pentru noi, ci și curajul și puterea pe care continuă să le afișeze”, a spus Barack Obama.

A fost prima lor întâlnire oficială, deși prințul și-a petrecut după-amiaza alături de prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama. Motivul vizitei sale în America este lansarea jocurilor Invictus, care vor avea loc anul viitor la Florida. Ideea jocurilor veteranilor răniți în război în aparține chiar prințului. Tot el a muncit ca să-şi vadă planul pus în practică, întâi anul trecut în Marea Britanie, iar de acum în Statele Unite.

La „Jocurile Invictus” participă sportivi care au luptat şi au fost răniţi în războaie. Iar acum se vor întrece în diverse probe. Printre ele – atletism, rugby în scaun cu rotile, tir cu arcul, canotaj şi baschet.

Prinţul Harry, 31 de ani, activează în armata britanică. Spune că „Jocurile Invictus” vor demonstra că există viaţă dincolo de rănile din războaie. Harry s-a bucurat încă de la lansarea lor de anul trecut de sprijinul Statelor Unite. Barack Obama, i-a transmis un mesaj video, înainte de începerea competiţiei.

„Când ţările voastre v-au cerut să le slujiţi, să riscaţi totul ca să protejaţi siguranţa şi libertatea noastră, voi şi familiile voastre aţi răspuns la apel. Aşa că, în numele poporului american, vă mulţumesc!”, a spus preşedintele SUA.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares