Mai 30, 2023, 23:12

Probleme în paradisul PSD. Gabriela Firea îi transmite lui Dragnea: Nu e interesată să îi ia locul

firea si dragnea

După ce Liviu Dragnea a aflat dintr-o emisiune televizată că cea pe care a numit-o președinte la PSD București și apoi candidat la Primăria Capitalei nu respinge ideea de a fi desemnată candidat al partidului pentru viitoarele alegeri prezidențiale, Gabriela Firea ține să dezmintă de fiecare dată când are ocazia că și-ar dori o funcție mai mare decât cea de la Primăria Capitalei. Firea, a declarat sâmbătă că nu este „deloc interesată” de o eventuală candidatură, în 2019, la Președinția României, pentru că vrea să își ducă mandatul până la capăt.

„Vreau să spun foarte ferm, nu sunt deloc interesată de proiectul politic 2019 — Președinția României. Sunt un om cât se poate de ferm, cu picioarele pe pământ, am preluat mandatul de la bucureșteni, vreau să îl duc până la capăt, patru ani, nu trei, și mai vedem după acest mandat dacă bucureștenii îmi mai dau votul încă o dată să finalizez proiectele care vor debuta, să spunem, pe finalul mandatului meu. Un mandat este suficient pentru anumite proiecte, dar insuficient pentru proiectele mai mari, pentru că noi vrem și sală polivalentă acum, vrem și parcări la intrarea în Capitală și în aglomerările urbane, vrem și autobuze și tramvaie moderne, vrem și reabilitarea în totalitate a rețelei de termoficare, vrem și reabilitarea tuturor școlilor, vrem și spitale ca afară și unele se pot face într-un an, altele în doi ani, altele în trei-patru ani, dar altele necesită un volum mai mare de muncă și este nevoie poate de șase ani, poate de șapte. Vom vedea la momentul respectiv”, a spus Firea la Antena 3, citată de Agerpres.

Ea a adăugat, de asemenea, că nu este interesată nici de o eventuală candidatură la președinția PSD.

De fapt, aceasta este adevărata miză a dezmințirilor date de Gabriela Firea, în contextul în care se vorbește cu insistență în mediul politic despre posibilitatea ca Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului, la toamnă, când ar putea să renunțe și la candidatura pe listele parlamentare din cauza condamnării și a noului dosar în care este trimis în judecată, vehiculându-se numele Gabrielei Firea pentru funcția de președinte al partidului. Scenariul este unul pe placul rivalului etern al lui Dragnea, Victor Ponta, motiv pentru care actualul președinte al PSD nu privește cu încântare propagarea lui în spațiul public.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares