Iun 8, 2023, 02:23

Probleme în spaţiul Schengen. Austria introduce cote de migranţi şi controale la frontiere

imigranti

Ministrul austriac de Interne are planuri pentru introducerea de controale la 12 puncte de trecere, la frontierele cu Italia, Slovenia și Ungaria.

‘Vor exista diferite măsuri care ar putea include garduri similare cu cele de 4 km lungime instalate la postul de trecere a frontierei în Slovenia. Mărsurile se vor aplica atât persoanelor cât şi oamenilor”, a spus ministrul de Interne, Johanna Mikl-Leitner. Aceasta a anunţat că Austria vrea să introducă şi cote de imigranţi, pe ore şi zile.

Pregătirile ar trebui să le permită autorităților să reacționeze imediat dacă numărul migranților va crește, a spus cancelarul austriac

Guvernul austriac a anunțat o serie de măsuri în ultimele săptămâni pentru a reduce migrația, argumentând că lipsa de solidaritate europeană în abordarea crizei migrației a lăsat țara fără nicio altă opțiune.

Peste 1.200 de migranți au intrat zilnic în Austria pe la punctul de trecere de la Spielfeld în ultimele zile, acolo unde a fost înfiinţat şi un centru de procesare.

Autorităţie croate au reacţionat imediat şi au trimis trupe de poliţişti pentru a întări frontiera cu Serbia, relatează Reuters.

Guvernul de la Viena a hotărât luna trecută să plafoneze la 37.500 numărul de migranți pe care-i vor primi anul acesta. ‘Cel mai probabil, în lunile următoare numărul maxim va fi atins, prin urmare Austria va fi nevoită să oprească migranții la graniță’, a declarat șeful diplomației austriece în timpul unei vizite la Skopje.

0 Comentarii

Shares