Iun 2, 2023, 01:42

Probleme la graniţa României. Bulgaria începe să nu mai facă faţă imigranţilor

Credit foto: Novinite.com

Aproape 10 mii de  refugiaţi au ajuns în Bulgaria numai în primele şapte luni ale anului 2015, fiind cazaţi în centrele de refugiaţi , care acum sunt ocupate  în proporţie de 70%.

„De la începutul anului, 5.200 de imigranţi au traversat frontiera Bulgariei, căutând refugiu. Alţi 4.200 au fost capturaţi în Bulgaria, ceea ce înseamnă că au intrat 9.400 de extracomunitari. În acelaşi timp, Bulgaria a arestat 4.700 de persoane în cadrul măsurilor de prevenire a tranzitului imigranţilor”, spune Vasil Vârbanov, directorul-adjunct al Agenţiei bulgare pentru Refugiaţi, informează site-ul Novinite.com. În luna iulie, în Bulgaria au ajuns 1.900 de refugiaţi, comparativ cu 1.070 în ianuarie, a declarat Vârbanov.

Țările membre ale Uniunii Europene au ajuns la sfârşitul lunii iulie  la o înțelegere pentru redistribuirea solicitanților de azil din Grecia și Italia, în special sirieni și eritreeni, oferind însă numai 32.256 de locuri față de cele 40.000 solicitate.

„Pentru prima dată, a fost recunoscut că toate țările trebuie să fie implicate și să participe la efortul în fața fluxului de imigranți și refugiați de la granițele Europei”, a explicat reprezentanta Berlinului la discuţii.

Țările cele mai reticente — Ungaria, Austria, Slovacia, Slovenia, țările baltice și Spania — nu au cedat presiunilor pentru a accepta mai mulți imigranți, potrivit Agerpres.

În schimb, oferta a depășit cererea pentru persoanele care beneficiază deja de statutul de refugiat, dar trăiesc în prezent în terțe state. Pentru acest sistem, numit de reinstalare, au fost oferite din partea Comisiei Europene 22.504 locuri pentru 20.000 de cereri.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares